Логин

Июнь 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Май   Июл »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Три депутати облради синхронно виділяють гроші одним і тим самим людям

Ми вже писали про виявлені порушення при розподілі «депутатських фондів» коштом обласного бюджету Запорізької області, які відбуваються через відсутність регулювання і ознаки недоброчесності окремих депутатів. Що призвело до того, що окремі громадяни зробили кошти обласної Програми «Назустріч людям» джерелом свого фінансування, отримуючи від багатьох депутатів фінансову допомогу коштом платників податків області.

Метою цієї Програми є: залучення місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності, благодійних фондів, політичних партій та об’єднань, громадськості до соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших категорій громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання їм різних видів адресної допомоги, виходячи із потреб, забезпечення доступності соціальних послуг, підвищення якості та ефективності їх надання.

Заходами Програми має передбачатись визначення пріоритетних напрямів у сфері надання соціальних послуг, впровадження нових механізмів їх надання, розширення доступу осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, до соціальних послуг, забезпечення їх якості та ефективності, залучення недержавних суб’єктів до надання соціальних послуг.

І такий новий підхід три депутати знайшли, встановивши телепатичний зв’язок між собою і запровадивши на трьох практику виплат (в різних варіаціях) одним і тим самим людям фінансової допомоги. Не трьом, не п’яти, і навіть не 25 особам. А 73. При цьому жодного рішення про об’єднання депутатських фондів в будь-якій його частині обласна рада не приймала. Тому є підстави стверджувати що це суперечить вимогам Порядку та умовам надання адресної грошової допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, депутатами Запорізької обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 15.12.2016 № 46

Окреме зацікавлення викликають особи цих депутатів і політичні альянси. Бо роблять це не рядові депутати, а депутати що є ТОР-керівництвом Запорізької області, і мають безпосередній вплив на партійне керівництво. Оскільки це голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак зі своїм другом і колегою по партії БПП- заступником голови Запорізької ОДА Едуардом Гугніним. І це прогнозований тандем. Третім депутатом виявився перший заступник Григорія Самардака – Єгор Семенков (ОППО).

Оскільки виплата єдиноразових великих сум вже стала сталою практикою в облраді (особливо в окремих фракціях ), важко рейтенгувати окремих депутатів. Проте можна вивести тор-3 партій, які воліють видавати великі одноразові суми фінансової допомоги громадянам.

Перше місце вже другий рік поспіль займає фракція Укроп і ті, кого вони привели в раду.
На другому місці- фракція Самопоміч.
На третьому закріпились позафракційні депутати.
Як ми бачимо, стабільно зберігається лідерство «молодих партій» у виділенні найбільших одноразових сум. І другий рік поспіль першість тримає фракція Укропу і тих, кого вони завели в раду.

Синельник А.М. 25 тис.грн. Забавє Галині Андріївні (Гуляйполе) 19.04.2018
Грачов С.В. (Наш край) 24 тис.грн. Соколовськой Тамарі Федорівні (Широке Вільнянського району) 29.10.2018
Ковиліна Т.М. (позафракційна) по 20 тис.грн. Халаєву Анатолію Кузьмічу і Агаповій Валентині Олександрівні з Запоріжжя 16 та 18 січня 2018 року відповідно. Та Комишанській Катерині Івановні з Запоріжжя 13.03.2018.
Синельник А.М. 20 тис.грн. Андрусишин Анатолій Богданович (Гуляйполе) 5.11.2018
Синельник А.М. 20 тис.грн. Кривошей Людмилі Михайлівні (Полтавка Гуляйпільський район) 5.06.2018
Романов В.І. (Самопоміч) 20 тис.грн. Кривошпикову Олександру Кузьмичу (Мелітополь) 13.06.2018
Романов В.І.(Самопоміч) 20 тис.грн. Петрич Ольгє Сергіївні (Мелітополь) 05.06.2018
Романов В.І. (Самопоміч) 20 тис.грн. Коновальській Іларії Владиславовні (Мелітополь) 6.07.2018
Гришин Я.В. (Укроп) 20 тис.грн. Пригоді Оксані Леонідовні (Мелітополь) 26.03.2018
Чередніченко С.В. (Укроп) 20 тис.грн. Циганок Миколі Миколайовичу (Магдалинівка Оріхівського району) 30.06.2018
Почастішали вже ( у порівнянні з 2017 роком) виплати і по 10 тис.грн. Як то:
Корольов Я.Б. (РПЛ) 10 тис.грн. виділив Кудіну Денису Володимировичу (Запоріжжя) 21.06.2018. ФОП з аналогічними даними обслуговує систему голосування Запорізької обласної ради.

За даними аналітичної платформи You control, особа з даними Кудін Денис Володимирович здійснює підприємницьку діяльність, надаючи послуги з обслуговування веб-сервера ЗОР. А також надає: Послуги з обслуговування веб-сайту «електронні петиції»;
Послуги з технічного обслуговування електронно-інформаційного ресурсу.

Є і інші дивні великі виплати:
Депутати від Самопомочі Дем’яненко Є.М. та Романов В.І. надали на лікування Дем’яненко Кларі Петрівні 20 тис. грн. і на лікування Дем’яненко Миколі Миколайовичу 15 тис. грн. Схоже на те, що обидва вони є власниками дитячого будинку сімейного типу в Мелітополі. І виховують 8 дітей від 2 до 22 років.

https://www.detdom.info/detdom/dityachiy-budinok-simeynogo-tipa-rodini-demyanenko

І знов виникають запитання. Як то: Якщо вони обидва хворі, то як можуть виховувати дітей? Чи може це допомога на дитячий будинок? Обидві мети гуманні, але остання знов таки не підпадає під мету цієї Програми.

Депутати від Нашого Краю Бабанін О.О. 10.05.2018, Бодасюк О.Ю. і Будянський О.В. 30.05.2018 виділили по 10 тис.грн. Буцикіній Наталії Георгіївні з Бердянська.

А депутати від ОППО Кушніренко А.В. і Семенков Є.О. в один день 07.11.2018 виділили Черняєвій Ірині Володимирівні з Запоріжжя по 20 тис.грн. та 10 тис.грн. відповідно.

Жодного рішення про об’єднання депутатських фондів, як того вимагає Порядок обласна рада не приймала. Жодної перевірки документів Департаментом соціального захисту населення Запорізької ОДА не проведено.

Окремі депутати повідомляли що часто бачать одних і тих самих людей з одними і тими ж довідками. Часто відмовляють таким. Як і тим, що проживають не на їх окрузі. За що наражаються на негативну реакцію.

Інші ж, навпаки «окучують» чужі округи, порушуючи ст.ст. 2-5 ЗУ Про статус депутатів місцевих рад, і створюючі не рівні умови для кандидатів на наступних виборах. Фактично використовуючи бюджет в якості передвиборчого фонду.

Наприклад, депутат від Нашого Краю Сергій Ткаченко (голова постійної депутатської комісії з питань бюджету, що отримує зарплату в апараті обласної ради) надає великій кількості людей зі свого бердянського округу по 300-500 грн. рівними сумами. При цьому, вже другий рік поспіль виділяє кошти на такий собі будинок ОСББ по вул. Крилова,78. Цікавий цей будинок не тільки тим, що він 9-поврховий і 17-під’їздний (мрія будь-якого кандидата), і навіть не тим, що голова ОСББ обожнює пана Ткаченко, який там вивішує затверджені особисто якісь рішення про виділення коштів, створюючи картинку батька рідного, який своїми грошима перекриває косяки Бердянської міської ради. Внаслідок чого мешканці готові на нього молитися. А ще і тим, що якщо виявиться що Сергій Ткаченко надає допомогу коштом Програми «Назустріч людям» рівними долями мешканцям саме цього будинку, то тут вже мають виникнути запитання і у правоохоронців.
У нас майже немає зараз здорових людей, і рівень медичного обслуговування, як і ціни на медичні обстеження і ліки недосяжні для переважної кількості людей. Проте покриття всіх необхідних витрат на лікування не передбачено цією Програмою. Для вирішення цього питання депутати можуть створити окрему «медичну» Програму з дорученням розподілу коштів спеціалізованим медичним установам на місцях. А ця Програм має іншу мету, Яка, як ми бачимо, не досягнута в частині розподілу коштів депутатами.

Погодьтесь, важко такий стан визначити таким, що забезпечує розширення доступу осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги до ресурсу цієї Програми. Як і не зрозуміло що тут може бути новітніми методами. Не побачили ми і залучення депутатами позабюджетних коштів на виконання цієї Програми, як це зазначено в її меті.
Нажаль, дослідження свідчить про те, що доступ до ресурсів цієї Програми мають люди, в тій, чи іншій спосіб наближені до влади. Рівень обізнаності пересічних громадян про можливості цієї Програми мінімальний.

В силу закритості інформації з обгрунтуванням виділення коштів на лікування (а це 99% виділених коштів), ми не маємо змоги перевірити реальну обгрунтованість потреб. Велика ймовірність того, що вони дійсно отримуються саме на лікування.
Але є всі підстави констатувати відсутність широкого і рівного доступу всіх громадян області до цього ресурсу. І як наслідок, недосягнення мети Програми в частині надання фінансової допомоги депутатами.

Порівняння дат заяв окремих громадян (з категорії ТОР-25 та ТОР-100, що неодноразово отримували кошти і подавали кілька заяв одночасно кільком депутатам) з отриманою у відповідь на запит від депутатів інформацією про дати і час проведення їх депутатських прийомів, показала що більшість з цих заяв написані не в день прийому, а отримані депутатами через канцелярію облради або поштою. Тобто, без безпосереднього контакту з заявниками. Подальше опитування телефоном помічниками людей про усне підтвердження написаних потреб не може вважатись належною формою верифікації інформації.

Тож, за результатами дослідження, є підстави стверджувати що 55 % використаних коштів в 2018 році мають ознаки неефективного використання бюджетних коштів. Що потребує додаткової перевірки компетентними органами.

Таким чином, ми можемо зробити висновок, що мета Програми в частині розподілу бюджетних коштів депутатами обласної ради не досягнута.
За таких умов, на нашу думку, продовження практики одноособового розподілу бюджетних коштів на підтримку громадянам що потребують фінансової підтримки за обласною Програмою «Назустріч людям» є недоцільною.
А як думаєте ви?

Дана стаття була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу.
За зміст публікації відповідальність несе ГО «Народний Захист».
Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.

ПрезентАналізНаЗустрічЛюдям

ТОР однорзових виплат

ТОР фракцій

Оставить комментарий

  

  

  


+ 9 = двенадать

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>