Логин

Июль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Июн   Авг »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Що сесія наступна нам готує

27 липня 2017 року таки відбудеться сесія Запорізької обласної ради. Ще не почавшись, вона вже стала скандальною.

І не тільки через порушення в її призначенні, анонсування її головою ОДА замість голови обласної ради, не тільки через заяви депутатів про намір окремими силами здійснення  «дворцового перевороту», а ще і через чергове порушення вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації» і відсутність оприлюднення окремих бюджетних проектів рішень за 20 робочих днів до сесії.

При призначенні цієї сесії знов вбачаються ознаки порушення ст.15 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», яка  вимагає  оприлюднення проекті рішень за 20 робочих днів до сесії:

«Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.»

А також  п.10 ст. 46  ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»:

«Рішення про скликання сесії ради відповідно до частин четвертої, шостої та восьмої цієї статті доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 10 днів до сесії… із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради

Ми неодноразово звертали увагу  голови обласної ради на необхідність  дотримання цих норм законодавства, але…

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2016/10/oblasna-rada-znov-nextuye-zakonami-i-pravom-lyudej-na-dostup-do-informaci%D1%97/

Ще одним наріжним каменем було внесення додаткових питань до порядку денного (без оприлюднення проектів рішень) з голосу, або на погоджувальній раді за день до сесії.

Депутати дослухались до наших звернень і відмовились проводити сесію до впорядкування цих питань.

Наша постійна робота  (на протязі 1,5 року) принесла результат. розпорядження голови обласної ради №64-р від 25.07.2017 має «вичерпний перелік питань» який міститься у проекті порядку денного сесії 27.07.2017. Але призначення сесії за 2 дні до її початку не може вважатися законним.

В процесі  налагодження механізму призначення сесії і оприлюднення проектів рішень, ми стикнулись з тим, що  здебільшого «порушником»  є  Запорізька ОДА, оскільки, як виявилось, саме вона надає проекти рішень і листи про скликання сесій з порушенням встановлених законодавством строків.

Так було і цього разу. Лист від ОДА про скликання сесії на27.07.2017 надійшов від ОДАлише 24.07.2017. Підписан пан Бриль вимагає від обласної ради вчинити дії з порушенням законодавства. І дивно що голова обланої ради ведеться на ці спонукання.

Надія на депутатів. Може хочь вони наведуть порядок в раді в сприятимуть законності дій ОДА.

Окрім   вимушених порушень і заяв, ця сесія ще має бути «бюджетною». Перевиконання плану надходжень до бюджету  і дійсно вимагає його переросподілу. Але цікава ситуація виходить. Кадрові питання, які вивесіли 20-денний термін не вносяться до проекту порядку денного, натомість як гарячі періжки там з являються бюджетні питання, які громадськість не мала можливості вивчити і надати свою оцінку.

І ще цікавіше що до оголошення дати проведення сесії і оприлюднення  її проекту порядку денного, постійна комісія з питань власності збирається на обговорення «сесійних питань». Про які питання могла йти мова коли ще  Розпорядження про скликання сесії не було взагалі? При цьому комісія не розглядає чомусь питання звільнення за п.1 ч.1 ст.41 КЗпП керівника славнозвісного КП «Автогосподарство» 9за ініціативи ОДА), а приймає рішення…. виділити ще туди коштів з обласного бюджету на покриття збитків (???!!) Така ж ситуація і з КП «Запоріжжя», яке доведене вже до банкрутства. Чи не навмисно бува? А таких проектів рішень не було видно.

Тож наразі, запитань до цієї комісії дуже багато. І депутатам на сесії варто було б їх задати.

Але повернимось до бюджету.

Пропонується виділити 50 млн. грн на придбання автомобілів швидкої допомоги для територій (це в умовах фінансової децентралізації і профіциту місцевих бюджетів), 30 млн. підтримати  славнозвісне КП «Водоканал», яке  можливо має всі ознаки підготовки до приватизації.

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2017/03/nakazano-likviduvati-i-kinci-v-vodu/

200 тис. грн передбачається на проведення марафону до Дня захисника України, 1,75 млн. на придбання 70 комп ютерів для районих управлінь соцзахисту, 1 млн. на харчування  портсменів основного та змінного складу КЗ Запорізька о бласна школа вищої спортивної майстерності ЗОР, півмільони додатково заповіднику «Хортиця», 120 тис. на проведення урочистих заходів до Дня Незалежності, 565 тис. на реалізацію програми  впровадження елементів електронного врядування  в МІСЦЕВИХ органах ВИКОНАВЧОЇ влади, млн. на заходи новорічно-різдвяного фестивалю 2,314

Питання і до наміру виділити 996,83 та 850,00 тис. на проектно-вишукувальні роботи з реконструкції КЗ В Госпіталь ветеранів війни (при тому, що 3 млн. вони вже отримали), і КЗ Запорізький академічний обласний театр юного глядача ЗОР.

Ще однією  незрозумілою статтею витрат  є  пропозиція виділення  1,370 млн. на ПЕРШИЙ етап РЕГІОНАЛЬНОЇ програми створення містобудівного кадастру  області, та  створення регіонального  порталу адмінпослуг. Не зрозуміла необхідність виділення коштів на ці проекти в умовах діючих національних порталів.

І взагалі рве всі шаблони чергове виділення 3,114 млн.нацполіції на придбання комплексу для проведення оперативних дій. Тобто прослуховувати нас і слідкувати за нами будуть на вищому рівні?

І все було б нічого, якби не було пропозиції окремі статті профінансувати за рахунок резервного фонду, зменшивши його(???!!)

Також пропонується надання ТОВ «БИО-АГРО» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки площею 0,08 га зі зміною цілового призначення для будівництва  та обслуговування  твердопаливної котельної для обласної лікарні. підвищити депутатські фонди до 700 тис.

І  надати право  голові обласної ради  одноособово створювати дорадчі  та консультативні  органи, робочі групи, комісії тощо,  а також визначати  та надавати кандидатури депутатів, працівників апарату ради до складу  дорадчих  та консультативних  органів, робочих груп, комісій тощо, які утворюються державними  органами та органами місцевого самоврядування.

Депутати хочуть внесення змін до Податкового Кодексу і розподілу екофонду на реконструкції Мелітопольських каналізаційних  колекторів і придбання техніки для транспортування, складування та захоронення ТБО, контейнерів. На останнє ОДА просить додатково до вже виділених  55 млн., ще 40 млн. А злі язики кажуть що це тема пана Давтяна. Брешуть напевне, але питання до сум залишається.

Ну і взагалі не зрозуміла логіка внесення змін до Програми розвитку громадянського суспільства. Програми, звіт якої  за виконання попередньої не затверджено депутатами, як і прийняття цієї Програми з першого разу.  Мабуть досить вже ставити питання про порушення бюджетного законодавства. Починаємо це перевіряти. Для початку ми ініціюємо проведення фінансового аудиту цієї програми і звіту. І звертаємось до депутатів не чипати цю програму до отримання актів аудиту. Бо  у разі підтвердження порушень, можна стати співучасниками. Відповідного листа направлено до голови обласної ради.

ЗОР_аудит програми РГС

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2017/07/narodnij-zaxist-iniciyuye-finansovij-audit-programi-rozvitku-gromadyanskogo-suspilstva/

Тож ми вкотре звертаємось до депутатів обласної ради надати свою оцінку як процедурі, так і змісту проектів рішень і прийняти виважені рішення для ефективного і законного використання  коштів платників податків.

 

 

Оставить комментарий

  

  

  


4 + пять =

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>