Логин

Сентябрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Авг   Окт »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Операція «Профанація»?

Переатестація  правоохоронних органів у  всіх на вустах і громадськість очікує на реальне очищення  поліції від корумпованих і злочинних елементів в її рядах.

Кілька місяці тому  помпезно пройшла процедура  відбору у члени атестаційної  комісії.  Київські  експерти розказували  громадськості про критерії відбору. Що члени комісії повинні бути їз відомої і безуперечної  громадської  правозахисної організації, яка працює  в сфері захисту прав громадян і безпосередньо знакомі з роботою правоохоронних органів. Які   мають  матеріали, фактаж і знають методології проведення перевірок, моніторингу та перевірки стилю життя на відповідність статкам кандидатів  в поліцію. Завдання щоб жодна прогнивша ланка не потрапила до оновленої поліції.

Вибір пана Ольховського видно  після ознайомлення з наказом.

Окрім участі у співбесідах на громадськість покладалися обов’язки перед суспільством забезпечити відкритість процесц атестації і  забезпечення участі кожного бажаючого у процесі атестації,використовуючи надані ним матеріали, пояснення, беспосередню участь в  засіданні.  Не відомо як інші фукції, але цю  члени атестаційних комісій від громадськості з трвском провалили. Бо ніхто не перевіряв і не вимагав від керівництва запорізької поліції оприлюднення протоколів відбору кандадатів від громадськості, списків відібраних, графіку проведення атестації, місця , часу і списків поліціянтів  які проходять атестацію і в який саме день.

https://zp.npu.gov.ua/uk/publish/article/141207

Не знайшовши цієї інформації на офіційному сайті запорізької полції, ми направили запит, з відповіді на який  не зрозуміло  ані критерії, ані  процедуру відбору, ані осіб, що приймали остаточне рішення про обрання тих чи інших кандидатів від громадськості до атестаційних комісій.

vidpovid-zabolotnij-n-o

Бо інформація, надана у відповідь  не зовсім відповідає дійсності. Під час проходження співбесіди з київськими предсставниками, їм було задано запитання про процедуру та особу чи орган, що буде приймати остаточне рішення. За наданої ними беспосередньо нам інформацією, їх функція  провести перший етап відбору, склавши списки претендентів. А остаточне рішення і відбір з цих списків буде здійснювати та  затверджувати пан Ольховський. Тому протоколи  остаточного відбору повинні бути саме  в Запоріжжі.

Наказ тут:

nakaz-gunp-pro-zatverdzhennya-skladu-atestacijnix-komisij-gunp-14-06-2016-dlya-vzg

Таким чином, тільки в такий спосіб нам вдалося дізнатися перелік осіб від громадськості відповідалтних за очищення правоохоронних органів в області. А відповідно і за встановлення законності в області.

6.09.2016 року до нас надійшла інформація про  місце і час роботи комісій.  О  першій годині ночі 7.09.2016 року ми увійшли на сайт поліції,щоб ознайомитись зі списком атестантів на 7. 09.2016,  і  побачили там лише перелік за 6 вересня. Тобто людям дізнатися і прийняти участь в засіданні не можливо.

Сьомого ж вересня нам почали надходти скарги на те,  що сторінка з об’явою взагалі не відкривається. Лише о 14 годині доступ було забезпечено. І люди дізналися що  слідчі, які знищували докази у справі про вбивство вже пройшли  переатестацію в цей день і протоколи складено.

Тобто,  складаєтся враження що шляхом нескладних маніпуляцій  забезпечується заздалегідь спланована закритість  процесу та неучасті громадян в процесі переатестації.

Тут варто згадати про анонсування  надсилання інформації  про порушення і зловживання владою представників поліції, які люди направляли  за наданими формами.

Дуже хотілося б дізнатися офіційну інформацію про розгляд  направлених матеріалів із зазначенням   по яких саме кандитатурах полоціянтів розглядалися чиї матеріали. Щоб люди мали можливість переконатися що направлені ними матеріали  розглянуті і враховані  в ході  переатестації.

Також хочеться бачити завчасно за кілька днів (щоб люди могли спланувати свій час) списки атестантів. А також щоденно результати атестації.

Не можна забувати і про поліцейську комісію, членів від громадськості до якої обирала облрада. І вибір її був взагалі дивним. Бо не відповідав жодному з критерієв, озвучених київськими представниками.

Більш того, ці люди  навіть не є членами профільних правозахисних організацій. А один з них взагалі люстрований екс-керівник  головного управління міліції в Запорізькій області.

І це в той час, коли суспільство вимагає усунути люстрованих чиновників таправоохоронців від влади і впливу на неї. А в Запорізькій області Запорізька обласна рада вважає що  беспосередній вплив таких осіб на формування кадрової складової нової поліції саме те, що потрібно людям.

07_06_21

Нам важко уявити як  люстровані та  відібрані  самим керівництвом області  члени комісій будуть в змозі очистити систему і навести лад і  законність в області задля захисту прав і інтересів кожного громадянина Запорізького краю.

Просимо звернути увагу МВС  та керівництва  Української поліції  на процедуру закритості  при проведенні переатестації поліції в Запорізькій області  що, на нашу думку  повинно  нажаль, сприяти консервації існуючої системи в області.

А також звертаємось до членів комісій, негайно втрутитись і встановити режим відкритості  і забезпечення участі громадян в засіданнях комісій по кандидатурах, які, за наявними в них матеріалами, не можуть залишатися в рядах поліції.

 

 

Оставить комментарий

  

  

  


6 − = два

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>