Логин

Сентябрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Авг   Окт »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Олексій Кавилін: «Запорізькі підприємства-забруднювачі компенсували державі майже 135 мільйонів гривень «екоподатку»

За січень-серпень 2016 року платники екологічного податку м. Запоріжжя та області (без показників Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників м. Запоріжжя) перерахували до зведеного бюджету 134,8 мільйона гривень. Це на 45,6 мільйона більше, ніж за аналогічний період минулого року та 84,7 мільйона перевищує очікуваний рівень надходжень. Із загальної суми до місцевих бюджетів спрямовано майже 108 мільйонів, решта надійшла до держбюджету – 27 мільйонів.

Лише у серпні місцеві скарбниці поповнились на 75 мільйонів гривень, державний бюджет – на 18,7 мільйона.

Найбільшу сплату «екоподатку» за вісім місяців забезпечили підприємства, розташовані у м. Енергодар – 84,5 мільйона гривень, Запорізькому районі – понад 12 мільйонів, м. Запоріжжя – більш ніж 4 мільйони. Від платників Якимівського району надійшло майже 1,5 мільйона гривень, Бердянського – 1,3 мільйона, Мелітопольського – 1,4 мільйона, Вільнянського – 718 тисяч, Василівського та Пологівського, відповідно, по 574 та 415 тисяч гривень.

На сьогодні в територіальних органах фіскальної служби Запорізької області зареєстровано майже 3 тисячі платників екологічного податку. Здебільшого, це підприємства, які під час своєї діяльності розміщують забруднюючі речовини на власних територіях, здійснюють їх викиди в атмосферне повітря та водні об’єкти або утворюють радіоактивні відходи та інші.

 

 

Олексій Кавилін: «Від плати за землю місцеві бюджети Запоріжжя отримали 629 мільйонів гривень»

 

За січень-серпень 2016 року до скарбниць громад надійшло 629 мільйонів гривень плати за землю, що на 114 мільйонів або на 22 відсотки більше за очікувану суму та на 214 мільйонів або на 51 відсоток перевищує минулорічну сплату. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін.

Із загальної суми понад 80 відсотків перерахували платники – юридичні особи – 505 мільйонів гривень, 123 мільйони – фізичні особи.

Коментуючи надходження, керівник фіскального відомства підкреслив, що зростання як до рівня минулого року, так і прогнозів на нинішній, досягнуто завдяки новим ставкам земельного податку та розмірів орендної плати, які прийняли органи місцевого самоврядування. Також у 2016 році застосується у коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки землі розмірами 1,433 та 1,2. Крім того, у деяких населених пунктах, зокрема, у Запоріжжі, діє нова грошова оцінка, що також забезпечує додаткові кошти до бюджету.

– Важливою є спільна робота фіскальної служби й органів влади стосовно повного обліку платників земельного податку та орендної плати, реєстрації нових платників, укладання додаткових договорів оренди до діючих угод. Лише цього року в результаті проведених звірок разом із територіальними підрозділами Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Запорізькій області залучено до оподаткування 65 суб’єктів господарювання. Йдеться про 566 гектарів землі, за якими додатково місцеві бюджети отримують майже 2,9 мільйона гривень, – зазначив Олексій Кавилін.

Землі, за які сплачено найбільше, розташовані у м. Запоріжжі – перераховано понад 261 мільйон гривень, у Кам’янко-Дніпровському районі – більше 79 мільйонів, у Бердянському – 48 мільйонів, Мелітопольському – 38 мільйонів, Якимівському – 32 мільйони та у Василівському районі забезпечено 24 мільйони гривень надходжень.

 

Представники фіскальної служби вивчали досвід фіскальної децентралізації Німеччини

 

Реформи децентралізації у Запорізькому регіоні стали предметом обговорення на зустрічі представників обласної влади, Головного управління ДФС у Запорізькій області, Громадської ради при ГУ ДФС області, громадських організацій та науковців м. Запоріжжя із консультантом проекту «Консультаційний фонд впровадження реформ» професором Георгом Мільбрадтом – екс-прем’єр-міністром федеральної землі Саксонія, колишнім міністром фінансів федеральної землі Саксонія.

Модератор заходу, заступник директора Агенції регіонального розвитку Запорізької області Маргарита Трипольська, відзначила основні досягнення регіону у процесах децентралізації та висловила сподівання, що багаторічна практика професора буде корисною для консультацій представників нашої області у процесі реалізації завдань з передачі повноважень і ресурсів на місцях.

Як відзначив пан Мільбрадт, німецький досвід соціальної ринкової економіки та фіскальної децентралізації став запорукою успішної економічної політики країни, яка нині займає лідируючі позиції в світі.

На сьогодні регіони Німеччини – землі – це суб’єкти конституційного права з обмеженою міжнародною правосуб’єктністю, вони можуть приймати закони в інтересах своїх земель, але не можуть самостійно вести міжнародну політику: наприклад, укладати договори з іншими країнами. На 80% бюджет земель формується за рахунок власних надходжень – податків і зборів, державних трансфертів, доходів від економічної діяльності, платежів за надані послуги, позик. При цьому власні податки громад становлять поземельний і промисловий податок, які стягуються тільки громадами. Розміри цих податків щорічно встановлюються радами громади. Законами земель також може бути передбачено право громад на введення податків і зборів на споживання.

Щодо Запорізького регіону, то перші кроки податкової децентралізації розпочалися у 2015 році разом із бюджетним перерозподілом податків і зборів, коли місцеві громади отримали самостійні ресурси з наповнення бюджетів.

На сьогодні діє система розподілу коштів, як від державних, так і місцевих податків, які зараховуються до місцевих бюджетів. 75% податку на доходи фізичних осіб, 80% екологічного податку, 100% податку на прибуток комунальних підприємств, а також плата за землю, єдиний податок, податок на нерухомість, транспортний, акцизний податок з продажу та інші повністю залишаються у бюджетах громад. Як результат – зростають надходження місцевих бюджетів. За січень-серпень 2016 року додатковий ресурс порівняно з минулим роком склав 1,3 мільярда гривень.

Під час зустрічі учасники провели паралелі між процесами децентралізації у Саксонії та Запорізькій області, визначили спільні проблеми і позитивні моменти і отримали корисні консультації щодо їх подолання для успішного об’єднання запорізьких територіальних громад.

Відзначимо, Георг Мільбрадт перебуває у Запоріжжі в рамках українсько-німецької співпраці. Проект «Консультаційний фонд впровадження реформ» реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток.

Відділ організації роботи

Запорізької ОДПІ ГУ ДФС

у Запорізькій області

 

Оставить комментарий

  

  

  


× восемь = 24

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>