Логин

Июнь 2012
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Май   Авг »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Запорізька обласна рада навіть не шукає можливості розглянути Порядок проведення громадських слухань

24 травня відбулося засідання постійної комісії облради (Запорожець), на якому розглядалося питання щодо внесення до порядку денного чергової сесії питання про затвердження проекту  типового Порядку проведення громадських слухань в містах Запорізької області. Доповідачем була  розробник документу — Наталія Заболотна.

Вдалося досягти зняття протиріч з питання тексту документу.  Пан Запорожець підтвердив, що питань до тексту у комісії немає. Але залишаеться  небажання юридичного відділу обласної ради знайти привід для розгляду і прийняття цієї ініціативи рекомендаційного характеру.

Досягнуто домовленості про перенесення цього питання до порядку денного наступної сесії. За цей час необхідно знайти юридичне обгрунтування можливості прийняття цього документу Запорізькою обласною радою. На думку йде вислів: «Хто хоче-шукає можливості, хто не хоче- обгрунтування». Наразі наявне небажання обласної ради навіть розглядати це питання.

Натомість  Наталія Заболотна підняла це питання в розмові з відповідальним Робоча група з питань місцевої демократії та самоорганізації населення Кордради при Президенті України з розвитку громадянського суспільства Андрієм Крупником.

Восени цього року заплановано внесення до ВР законопроекту , що вносить зміни до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні». Одниєю із новел буде вимога  негайного прийняття  органами місцевого самоврядування Статутів територіальних громад з детальним прописанням порядку проведення громадських слухань. Таким чином, питання приняття Статутів із порядком проведення громадських слухань, яке  близько року ЗОГО «Народний захист» піднімає на національному рівні , вирішено. І постає нове — текст Статуту і порядку. Розробка  тексту Статуту  і порядку займає певний час.  Потім ці тексти повинні пройти ШИРОКЕ громадське обговорення, фактично — громадські слухання. А це теж потребує певного часу і додержання процедури.  Ці документи повинні  пройти  реальне громадське обговорення і враховувати думку і потреби громад. І імітації, фальсифікації і маніпулювання не можна допустити.

В Запорізькій області вже розроблено і пройшов громадське обговорення проект  типового Порядку проведення громадських слухань. Цю роботу вже зроблено ЗОГО «Народний захист». Тому зараз для  захисту громадських прав громадян Запорізької області вже потрібно розпочинати роботу з розробки  типового Статуту  громад з урахуванням усіх вимог чинного законодавства. Щоб після набуття чинності законом громади мали можливість  формувати свої Статути на  законодавчій базі, доповнюючи їх з урахуванням потреб і вимог окремих громад. Разом з тим, необхідно забезпечити всім громадянам рівних прав і можливості їх реальної реалізації.  Вже зараз потрібно розпочинати проводити  методичну і просвітницьку роботу, аби органи влади діяли в законодавчому полі, а громадяни  свідомо реалізовували свої права. Це не тільки прискорить і  систематизує роботу, але і   сприятиме захисту громадських прав громадян Запорізької області.

Запорізька область вже має напрацювання  навипередження,  і втрачати їх безглуздо.

Помічник депутата Сергія Грачова  Артур Нікітенко направив запити з юридичного обгрунтування прийняття  цього документу до юридичних ВУЗів і Мінюсту. Харківський юридичний  зажадав за аналіз документу 5000 грн.

Поки ми очікуємо  відповіді від інших, пан  Запорожець  надіслав відповідь, в якій зазначено, що Запорізька обласна рада не має підстав навіть для розгляду цього питання обласною радою.

Це означає, що вірити  офіційним домовленостям з депутатами постійної комісії з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики, інформації та свободи слова Запорізької обласної ради не варто.

Оставить комментарий

  

  

  


четыре + = 7

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>