Логин

Февраль 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв   Мар »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Податкова інформує!

У січні за індивідуальним податковим номером до фіскальної служби Запорізької області звернулось 1639 громадян

За перший місяць 2019 року фахівці фіскальної служби Запорізької області зареєстрували у Державному реєстрі фізичних осіб 1639 громадян, у тому числі, 52 іноземців.
Усього станом на початок лютого на обліку в органах ДФС перебувають понад 1,8 мільйона осіб, що на 9 тисяч більше, ніж торік.
Для того, аби отримати реєстраційний номер облікової картки, громадянину необхідно звернутися до фіскальної служби за місцем реєстрації. З переліком територіальних органів ДФС регіону можна ознайомитися за посиланням: http://zp.sfs.gov.ua/anonsi-ark/19567.html.
Іноземним громадянам для отримання адмінпослуги з реєстрації в Держреєстрі фізичних осіб слід надати паспорт, посвідку на постійне або тимчасове проживання в Україні та засвідчений в установленому законодавством порядку їхній переклад українською мовою (після пред’явлення повертається) і копію такого перекладу (крім осіб, які мають посвідки на постійне проживання або посвідки на тимчасове проживання в Україні).
Нагадаємо, реєстраційний номер облікової картки необхідний громадянам для влаштування на роботу, ведення бізнесу, відкриття рахунку в банку, здійснення фінансових операцій, при оформленні податкової знижки, спадщини, соціальних виплат та в інших випадках.
Крім того, він є обов’язковим для використання підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, включаючи установи Національного банку України, комерційні банки та інші фінансово-кредитні установи в разі виплати доходів, з яких утримуються податки та інші обов’язкові платежі, укладення цивільно-правових угод, предметом яких є об’єкти оподаткування та щодо яких виникають обов’язки сплати платежів.
«Врожай 2018″ дозволив залучити до місцевих бюджетів Запорізької області 7,5 мільйона гривень плати за землю та єдиного податку

За результатами заходів з детінізації агросектора додаткові надходження плати за землю та єдиного податку до місцевих бюджетів склали понад 7,5 мільйона гривень.
Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, спільна робота обласної влади та контролюючих органів у рамках заходів «Врожай 2018″ спрямовується на легалізацію земельних ділянок та трудових відносин у сільському господарстві. Він зауважив, що основний акцент ставиться не на заходах контролю, а на форматі діалогу та добровільній реєстрації працівників та угідь. Так, минулого року завдяки роз’яснювальній роботі з сільгоспвиробниками було укладено 203 договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 3301,5 га зі 155 юридичними та 48 фізичними особами. При цьому річна сума додаткових надходжень орендної плати за земельні ділянки державної власності до місцевих бюджетів перевищила 2,6 мільйона, єдиного податку IV групи – 219 тисяч гривень.
У ході перегляду діючих договорів оренди було укладено 19 додаткових угод на землі площею 628,3 га, за якими бюджети громад отримають більш ніж 736 тисяч гривень на рік.
Крім того, агровиробники уклали з громадянами та зареєстрували 2418 договорів оренди паїв загальною площею 11738 га, за результатами поданої уточнюючої податкової звітності річна сума додаткових надходжень єдиного податку IV групи склала майже 2,8 мільйона.
Під час моніторингу використання сільськогосподарських земель фахівці фіскальної служби у складі робочих груп виявили 239 земельних ділянок загальною площею 2325,3 га, які використовувалися не за цільовим призначенням (сінокоси, пасовища, розорені під ріллю). Їхні власники вже подали уточнюючу податкову звітність, до місцевих бюджетів додатково надійде 1,1 мільйона гривень.
Також у результаті заходів «Врожай 2018″ роботодавці добровільно оформили 2790 найманих працівників та легалізували 12,3 мільйона гривень доходів. До бюджетів та соцфондів додатково нараховано 5,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, єдиного соцвнеску та військового збору.

Влада і бізнес: розгляд проблемних аспектів та шляхи налагодження взаємодії

Найбільш гострі проблеми, з якими стикаються запорізькі суб’єкти господарювання під час взаємодії з контролюючими та правоохоронними органами, розглянули члени обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва під час сьогоднішнього засідання у Запорізькій облдержадміністрації.
У заході, який відбувся під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, взяли участь заступники начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олег Матвійчук та Руслан Рачинський, представники прокуратури Запорізької області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, керівники інших органів обласної влади, запорізьких підприємств та громадських організацій.
Відкриваючи засідання, Костянтин Бриль зазначив, що головною темою наради стало звернення громадської організації «Бізнес-союз «Порада».
Під час обговорення представники бізнесу висловили свої проблемні питання, зокрема, щодо організації прийому керівництвом державних структур, проведення перевірок та інших заходів контролю. Вони також наголосили на необхідності розвитку діалогу та відповідного реагування на скарги.
За результатами засідання було прийнято протокольне рішення щодо розв’язання проблемних аспектів та їх розгляду на наступних засіданнях.

Керівники Запорізької митниці привітали випускників Університету митної справи і фінансів

Днями в Університеті митної справи та фінансів у м. Дніпро відбулись урочистості з нагоди випуску магістрів денної та заочної форми навчання.
Привітати випускників зі святом прийшли представники ректорату та адміністрації вишу, керівництво Запорізької митниці, викладачі та батьки студентів.
У церемонії вручення дипломів взяв участь начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев.
Вітаючи магістрів, він зазначив, що Запорізька митниця ДФС у своєму штаті має чимало випускників Університету митної справи та фінансів, які будують кар’єру та реалізовуються у митній сфері, а також запросив присутніх випускників проходити конкурсне випробування для роботи у митних органах.

Запоріжці сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 1,3 мільярда гривень податків і зборів

У січні 2019 року платники податків Запорізької області перерахували до бюджетів 1 мільярд 278 мільйонів гривень (без даних великих підприємств, які зареєстровані в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.
Із загальної суми до державного бюджету надійшло 606 мільйонів, що на 86,8 мільйона або на 17 відсотків більше, ніж у січні минулого року. Місцеві скарбниці отримали 672 мільйони, що на 14 відсотків перевищує доходи бюджетів за січень 2018 року.
Понад половину надходжень держбюджету забезпечили платники податку на додану вартість – з початку року сплачено 323 мільйони. Підприємства Запорізького регіону спрямували 94,6 мільйона гривень податку на прибуток, це на 61 мільйон більше, ніж торік.
Податку на доходи фізичних осіб надійшло майже 135 мільйонів гривень, зростання до даних минулого року – на 21,5 мільйона або на 20 відсотків.
Крім того, запоріжці направили до державного бюджету 42,8 мільйона гривень військового збору, що перевищує минулорічні надходження на 7,8 мільйона або на 22 відсотки, а також 1,8 мільйона акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів та понад мільйон рентної плати за використання природних ресурсів.

У січні митні платежі від Запорізького регіону перевищили 760 мільйонів

Запорізькі підприємства у січні 2019 року перерахували до державного бюджету 761 мільйон гривень митних платежів. Як підкреслив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, середньоденні надходження впродовж першого місяця року склали понад 38 мільйонів гривень.
Керівник митниці зазначив, що основну частину митних надходжень традиційно сформували промислові підприємства, які ввозять продукцію на митну територію України для виробничих процесів. У січні частка платежів від цих суб’єктів господарювання становила 86,3 відсотка. Представники невиробничих галузей забезпечили 13,7 відсотка.
За результатами митного оформлення найбільші суми податків та мита перераховані за наступні товари: паливно-енергетична продукція (35 відсотків від загальних надходжень), машини, устаткування та транспорт (30 відсотків), метали та вироби з них (13 відсотків), мінеральні продукти (9 відсотків), продовольчі та сільськогосподарські товари (6 відсотків), продукція хімічної промисловості (5 відсотків).

Керівники Запорізької митниці ДФС та представники Громадської ради взяли участь у спільній нараді

За ініціативи Державної фіскальної служби України та Громадської ради при ДФС України у режимі відеоселектора відбулося спільне засідання керівництва ДФС України, митниць ДФС у регіонах, представників Громадських рад при Головних управліннях ДФС в областях, а також за участю народного депутата України Тетяни Острікової.
Учасники наради обговорили проблемні питання щодо забезпечення ефективного відпрацювання посадовими особами митниць ДФС форм митного контролю, згенерованих системою управління ризиками, а також інші питання взаємодії.
Під час заходу начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев розповів про аспекти співпраці запорізьких суб’єктів господарювання та митних органів та подякував за конструктивне співробітництво. У свою чергу, представники громадськості висловили свої побажання та пропозиції щодо подальшої роботи та спільного вирішення питань, які виникають під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності у регіоні.
Валерій Манько: «У січні до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 672 мільйони»

Січневі надходження до місцевих бюджетів Запорізької області склали 672 мільйони гривень (не враховуючи дані великих підприємств, які перебувають на обліку у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).
Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з аналогічним періодом минулого року фінансовий ресурс громад збільшився на 14 відсотків або на 82 мільйони.
Найбільше запорізькі платники спрямували до місцевих скарбниць податку на доходи фізичних осіб – 404,5 мільйона, що на 64,6 мільйона або на 19 відсотків більше, ніж торік.
Внесок представників малого і середнього підприємництва, які працюють за спрощеною системою оподаткування, склав 149 мільйонів гривень. Сума єдиного податку на 25,7 мільйона або на 21 відсоток перевищує минулорічну.
Землекористувачі регіону перерахували понад 73 мільйони гривень плати за землю, в тому числі, 65,3 мільйона сплатили суб’єкти господарювання-юридичні особи, 7,7 мільйона – фізичні особи.
Перші у цьому році надходження податку на нерухоме майно склали 16 мільйонів, зростання до показника минулого року – 21 відсоток або 2,7 мільйона.
Від реалізації підакцизних товарів у роздрібній торгівлі до бюджетів надійшло 12,5 мільйона гривень, майже три мільйони – від плати за ліцензії на певні види господарської діяльності, у тому числі, на право продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Фахівці Держгеокадастру та фіскальної служби розглянули актуальні питання земельних відносин

У рамках співпраці з Головним управлінням Держгеокадастру у Запорізькій області за участі фахівців фіскальної служби області відбулась нарада з питань отримання витягів з технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель.
У 2018 році, на виконання Закону України «Про Державний бюджет на 2018 рік» та відповідно до Постанови КМУ від 07.02.2018 №105, проведена загальнонаціональна (всеукраїнська) нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту).
За її результатами Держгеокадастром та Міністерством аграрної політики та продовольства України затверджена Технічна документація із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту).
Під час спільної наради учасники обговорили практичні питання щодо процедури отримання Витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та врегулювання спірних аспектів, які виникають, якщо земельна ділянка не сформована у розумінні Земельного кодексу України.
Нагадаємо, що розмір нормативної грошової оцінки земельних ділянок використовується як база оподаткування земельним податком відповідно до ст. 269-289 Податкового кодексу України.

Кампанія «Декларування 2019″: топ запитань від запоріжців

Фахівці Головного управління ДФС у Запорізькій області провели черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування доходів громадян за 2018 рік», під час якого мешканці Запорізької області почули відповіді на свої запитання.
Наводимо найактуальніші на цьому тижні питання:

В який податковий орган необхідно надати декларацію про доходи, якщо я мешкаю на території Хортицького району?
Для подання податкової декларації про майновий стан і доходи громадян платники податків Запорізької області можуть звертатися до територіальних підрозділів, які виконують повноваження Головного управління ДФС на відповідній території.
Територію Хортицького району м. Запоріжжя обслуговує Вознесенівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області, яке розташоване за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14.
Також для зручності декларантів передбачена можливість подання звіту через «Електронний кабінет платника податків».

Я бажаю скористатися правом на нарахування податкової знижки за освітні послуги дитини. Минулого року я уклала додаткову угоду до договору про навчання у ВНЗ щодо збільшення вартості навчання. Які документи мені необхідно надати, щоб скористатися податковою знижкою? В який термін потрібно надати таку декларацію?
Право на користування податковою знижкою, зокрема, надається за послуги, сплачені на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для здобуття середньо-професійної або вищої освіти.
Як і раніше, право на отримання податкової знижки має платник податку або член сім’ї першого ступеня спорідненості. В вашому випадку це один із батьків.
Фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених за навчання, на вимогу контролюючого органу, крім декларації про майновий стан і доходи, надає: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери; договір з навчальним закладом, додаткову угоду за наявності; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення тощо.
Для прискорення проведення контролюючим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, і забезпечення правильності визначення зазначених сум доцільно надавати до контролюючого органу копії зазначених документів.
Слід зазначити, що громадяни, які бажають скористатися правом на нарахування податкової знижки, мають право надати декларацію до кінця року, наступного за звітним, тобто до 31 грудня 2019 року.

Минулого року я, громадянка України, отримала у спадщину будинок від батька, який також був громадянином України. При отриманні Свідоцтва про право на спадщину я не сплачувала податок. Інші доходи, які підлягають декларуванню, відсутні.
Чи необхідно у зазначеному випадку надавати річну податкову декларацію?
Оподаткування об’єктів спадщини залежить від ступеня споріднення спадкодавця і спадкоємця та резидентського статусу.
За нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об’єкти спадщини, що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення. Батько, зокрема, належить до членів сім’ї спадкодавця першого ступеню споріднення.
Обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи, зокрема, у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку.
Отже, Ви можете не подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації.

Замість чіпсів – небезпечний багаж

У Запорізькому аеропорту пасажир рейсу «Запоріжжя-Мінськ» намагався провезти 78 блістерів медичного препарату «Danabol». Пігулки було виявлено в ході проведення спільного заходу з спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Запорізькій області.
У зоні митного контролю залу «на відліт» під час оформлення пасажирів громадянин України самостійно обрав для проходження митного контролю «зелений коридор», де контроль здійснюється у спрощеному порядку (без заповнення митної декларації).
Після перетину громадянином «зеленої смуги», співробітники Запорізької митниці ДФС виявили у його ручній поклажі упаковку картопляних чіпсів, у якій знаходилось 78 блістерів медичного препарату «Danabol» по 20 пігулок в кожному, всього 1560 пігулок. Цей препарат містить речовину Метандієнон, яка належить до Переліку сильнодіючих лікарських засобів, затверджених Наказом МОЗУ від 17.08.2007 № 490.
Таким чином, громадянин України перевозив медичні препарати, які обмежені до такого переміщення через митний кордон України, способом, що утруднює виявлення таких товарів. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – стаття 201 Кримінального кодексу України.

Валерій Манько: «За перший місяць року 812 запоріжців розпочали власну справу»

У січні на Запоріжжі власну справу зареєстрували 812 платників податків, зокрема, 187 юридичних та 625 фізичних осіб-підприємців. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, кількість новостворених суб’єктів господарювання на 111 перевищила показники аналогічного періоду 2018 року.
Керівник фіскальної служби області зазначив, що в регіоні спостерігається позитивна динаміка зростання кількості започаткованих власних справ, що позначається на бюджетних надходженнях. Лише з початку року запорізький бізнес збільшив податкові відрахування до державного бюджету на 17 відсотків, до місцевих скарбниць – на 14 відсотків.
Крім того, зменшилась кількість тих, хто вирішив припинити господарську діяльність – порівняно з попереднім роком на 25 осіб.
Усього станом на початок лютого 2019 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебуває 110764 представника бізнесу, зокрема, 42652 юридичні особи та 68112 фізичних осіб, що відповідно, на 1986 та 873 більше, ніж минулого року.
Більше половини суб’єктів господарювання-юридичних та фізичних осіб обрали спрощену систему оподаткування. Так, цього року єдиний податок до місцевих бюджетів сплачують 46705 фізичних осіб, 8313 юридичних осіб та 2198 сільгоспвиробників. Інші представники бізнесу працюють на загальній системі оподаткування.
Нагадаємо, ставки єдиного податку для платників 1 та 2 групи встановлюються місцевими радами залежно від виду господарської діяльності. Так, розмір податку для 1 групи складає до 10 відсотків від прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2019 року, тобто до 192,10 гривні, для 2 групи – до 20% від мінімальної зарплати на 1 січня 2019 року, тобто до 834,60 гривні. Для платників єдиного податку 3 групи ставка дорівнює 3 відсоткам від доходу за умови сплати ПДВ або 5 відсотків від доходів без сплати ПДВ. Спрощену систему оподаткування можуть використовувати агровиробники із необмеженим граничним обсягом доходів та кількістю найманих працівників, у яких частка виробленої сільгосппродукції за рік дорівнює або перевищує 75 відсотків. Розміри ставок податку розраховуються з одного гектара сільгоспугідь або водного фонду (у відсотках бази оподаткування) та залежать від категорії (типу) земель і їх розташування.

Валерій Манько: «З початку року більше двох тисяч запоріжців вже задекларували свої доходи»

У січні до фіскальної служби Запорізької області надійшло 2220 декларацій від громадян, які отримали доходи у 2018 році.
Коментуючи проміжні підсумки кампанії «Декларування 2019″, в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько зазначив, що запоріжці активно звітують про отримані доходи. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість декларантів зросла на дев’ять відсотків.
Так, з початку року було подано 1612 декларацій із податковими зобов’язаннями, в яких громадяни вказали 78,5 мільйона гривень доходів, що майже на 7 мільйонів більше, ніж у січні минулого року. З цієї суми задекларовано до сплати 4,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 837 тисяч гривень військового збору, що на 484,8 тисячі перевищує результати відповідного періоду 2018 року.
Найбільшу кількість звітів направили громадяни, які торік отримували доходи від продажу власної сільгосппродукції. Від них надійшло 840 декларацій із загальною сумою 4,6 мільйона. 294 мешканця області задекларували отримання спадщини у розмірі 41,7 мільйона. Про надання в оренду нерухомості відзвітували 196 запоріжців, які торік заробили понад 2,2 мільйона.
За результатами першого місяця декларування вже з’явився один «мільйонер» – громадянин подав декларацію за 2018 рік, в якій вказав дохід на загальну суму один мільйон 59 тисяч гривень.
Крім того, 608 декларантів звернулися за отриманням податкової знижки. Сума податку на доходи фізичних осіб до повернення склала 1,2 мільйона.
Нагадаємо, термін подання декларації для громадян, які обов’язково мають задекларувати доходи – 2 травня, а для реалізації права на отримання податкової знижки – до кінця 2019 року.
З докладною інформацією про кампанію «Декларування 2019″ можна ознайомитись за посиланням: http://zp.sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2019/.

У Запоріжжі податкова міліція ліквідувала нелегальний склад цигарок

Співробітники податкової міліції Запорізької області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури виявили незаконний склад тютюнових виробів та вилучили велику партію продукції.
У рамках проведення операції «Акциз 2019″ та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України на території обласного центру виявлено складське приміщення для зберігання оптових партій тютюнових виробів. Як з’ясувалося, склад, що належить одному з місцевих мешканців, не було внесено до Єдиного реєстру місць зберігання.
Крім цього встановлено, що вказане приміщення використовувалось для накопичення необлікованих тютюнових виробів вітчизняного виробництва, які в подальшому реалізовувались через торгові точки на одному з ринків міста та підприємцям за готівку.
За результатами проведених заходів із незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 38,2 тисячі пачок тютюнових виробів в асортименті загальною вартістю 1,6 мільйона гривень.
Запорізькі комунальні підприємства вдвічі збільшили сплату податку на прибуток

З початку року підприємства комунальної форми власності спрямували до місцевих бюджетів Запорізької області майже 11 мільйонів гривень податку на прибуток. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з січневими показниками 2018 року надходження зросли на 6,7 мільйона або більш ніж удвічі.
Найбільші суми податку сплатили суб’єкти господарювання м. Запоріжжя – 2,5 мільйона, комунальні підприємства м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – понад 470 тисяч, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – 433 тисячі, Якимівського та Приазовського районів – 171 тисячу тощо.
Усього в регіоні на обліку перебувають 761 підприємство та фінансова установа комунальної форми власності, які відповідно до Бюджетного кодексу України сплачують податок на прибуток до бюджетів міст, районів та об’єднаних територіальних громад.
Нагадаємо, базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків, термін подання річної звітності – протягом 60 днів після закінчення звітного року, тобто, до 1 березня 2019 року включно.

Працівникам запорізьких підприємств виплачено понад 180 мільйонів гривень зарплатних боргів

Результати погашення запорізькими роботодавцями заборгованості із заробітної плати розглянули члени обласної комісії під час сьогоднішнього засідання.
Захід відбувся під головуванням губернатора Запорізької області Костянтина Бриля за участю представників фіскальної служби, Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області, державної виконавчої служби, інших органів влади та суб’єктів господарювання регіону.
Як підкреслив Костянтин Бриль, питання ліквідації боргів по заробітним платам та підвищення рівня оплати праці знаходяться на постійному контролі органів влади.
Так, минулого року було проведено 384 засідання обласної та територіальних комісій щодо погашення зарплатної заборгованості, під час яких заслухано 202 керівника підприємств-боржників. За результатам цих заходів погашено борги на суму 181 мільйон гривень.
Водночас, як було зауважено, на сьогодні загальна сума невиплачених зарплат зросла майже на 64 мільйони та станом на початок 2019 року склала понад 190 мільйонів. При цьому 84 відсотки з цієї суми мають суб’єкти господарювання державного сектору економіки. Найбільші суми боргів накопичені на підприємствах обласного центру – 120 мільйонів, м. Мелітополь – 20 мільйонів та м. Бердянськ – 7,8 мільйона.
Оскільки на засіданні були присутні керівники деяких з підприємств-боржників, члени комісії розглянули ситуацію по кожному із них та прийняли відповідні рішення.
Запорізьким підприємцям фіскальна служба видала майже півтисячі ліцензій для торгівлі тютюном і алкоголем

Фіскальна служба Запорізької області у січні 2019 року видала 493 ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.
З початку року від ліцензування роздрібної реалізації підакцизної продукції до місцевих бюджетів надійшло 2,3 мільйона гривень.
Також за перший місяць року фахівці органів ДФС області продовжили термін дії 916 документів, призупинили 120 дозволів, анулювали 230 ліцензій, у тому числі одну – за продаж алкоголю неповнолітнім.
Загальна кількість діючих ліцензій станом на початок лютого склала 7781. З їхнім переліком можна ознайомитись на сайті фіскальної служби регіону за посиланням: http://zp.sfs.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy.
З початку року в сфері торгівлі підакцизною продукцією було проведено 51 перевірку. За виявлені порушення законодавства, що регулює обіг підакцизних товарів, до суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції на суму 807 тисяч гривень.

Валерій Манько: «Запоріжці сплатили майже 43 мільйони гривень військового збору»

З початку року з доходів запорізьких платників податків до бюджету було сплачено 42,8 мільйона гривень військового збору. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько. Він зазначив, що порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 7,8 мільйона або на 22,4 відсотка.
Понад половина з перерахованої суми військового збору надійшло від платників м. Запоріжжя – 22,3 мільйона. Суб’єкти господарювання та мешканці м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів поповнили бюджет на 6,7 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 3,7 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – 2,9 мільйона. Представники бізнесу та громадяни, які зареєстровані у Вільнянському, Запорізькому та Новомиколаївському районах, забезпечили понад 1,8 мільйона, платники Оріхівського та Гуляйпільського районів спрямували 1,2 мільйона, майже стільки ж – Пологівського Більмацького та Розівського районів, Василівського та Михайлівського районів – 1,1 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 1 мільйон, Якимівського і Приазовського районів – близько мільйона.
Усього в Запорізькій області військовий збір сплачують 54739 платників.

На Запоріжжі за пільговими ставками вже оформлено 1690 автівок

Станом на 15 лютого 2019 року у Запорізькій митниці ДФС у митному режимі «імпорт» громадяни оформили 1690 транспортних засобів, із них 1327 з європейською реєстрацією. До бюджету сплачено 97,7 мільйона гривень митних платежів та 11 мільйонів гривень добровільного внеску.
Найбільшу кількість автівок було оформлено 12 та 13 лютого – 112 та 94 транспортних засобів, відповідно. Щоденно митні процедури проходили, у середньому, власники 26 автомобілів з іноземною реєстрацією, а за два тижні лютого цей показник зріс до 62.
Нагадаємо, новий порядок митного оформлення діє з 25 листопада 2018 року. Оскільки пільговий термін оподаткування акцизним податком добігає кінця 22 лютого, митники радять громадянам не зволікати та вже найближчим часом звернутися до митних органів.
Нагадаємо, у Запорізькій області оформити легкові авто можна на двох митних постах:
- митний пост «Запоріжжя-центральний», адреса: м. Запоріжжя, вул. Привокзальна, 9А, тел.: (061) 286-09-62;
- митний пост «Бердянськ», адреса: м. Бердянськ, вул. Шевченка, 31, тел.: (06153) 3-85-96.
Крім того, у фіскальній службі діє єдина «гаряча лінія» щодо цінової інформації: +38 (044) 481-19-61.

У запорізькому аеропорту черговий випадок порушення правил переміщення валюти

У міжнародному аеропорту м. Запоріжжя під час митного оформлення один з пасажирів рейсу з Туреччини обрав смугу руху «Червоний коридор» та письмово задекларував, що перевозить двадцять п’ять тисяч доларів США.
Однак після проведення митного огляду та перерахунку валюти у нього було виявлено тридцять дві тисячі доларів США. Таким чином громадянин України порушив вимоги постанови Національного Банку України «Про затвердження Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей» та не заявив за встановленою формою точні і достовірні відомості про товари, предмети, які підлягають обов’язковому декларуванню при переміщенні через митний кордон України.
За даним фактом складено протокол, валютні цінності тимчасово вилучені.
Задекларована за встановленою формою сума у двадцять п’ять тисяч доларів США повернута громадянину.
Зазначимо, фізичні особи можуть ввозити в Україну валюту і банківські метали в сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 10000 євро за умови її письмового декларування митному органу в повному обсягу.

Валерій Манько: «Запорізькі підприємства сплатили 1,7 мільйона гривень екологічного податку»

Січневі надходження екологічного податку на Запоріжжі склали один мільйон 720 тисяч гривень (без врахування сум, сплачених підприємствами, що знаходяться на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько. Порівняно з аналогічним періодом минулого року рівень сплати податку зріс на 125 тисяч або майже на 8 відсотків.
Близько мільйона гривень із загальної суми забезпечили підприємства м. Запоріжжя, суб’єкти господарювання м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів перерахували 187 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 168 тисяч.
Усього в регіоні «екоподаток» сплачують 2613 підприємств, які за результатами своєї діяльності забруднюють атмосферне повітря, здійснюють викиди у водні об’єкти, а також утворюють та розміщують радіоактивні відходи.
Нагадаємо, у 2019 році ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю підвищено до 10 гривень за 1 тонну.

Вознесенівське управління у м.Запоріжжі
ГУ ДФС у Запорізькій області

Оставить комментарий

  

  

  


8 − = четыре

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>