Логин

Февраль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв   Мар »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Де обідав горобець?

Під час  моніторингу майнових декларацій директора Департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Вікторії  Клименко  саме цей дитячий віршик першим приходить на ум.

Тому що, судячи з сум винагороди, не одразу зрозуміло яке саме місце роботи є основним у Вікторії Іванівни. І ще більше не зрозуміло коли  за таким щільним графіком суміщення Вікторія Іванівна встигає керувати Департаментом і охороняти здоров’я мешканців Запорізької області.

Так  у своїй майновій декларації за 2014 рік  в якості претендента на посаду директора ДОЗ ЗОДА вона зазначила  що за основним місцем роботи  (Запорізький державний медичний університет) вона отримала в 2014 році  113 922,88 грн.

В 2015 році  пані Клименко задекларувала:

- заробітної плати отриманої за основним місцем роботи (Департамент ДОЗ ЗОДА) – 62 337 грн.;

- заробітної плати отриманої за сумісництвом (КУ «6-та міська клінічна лікарня» м.Запоріжжя) – 2 640 грн.;

-  заробітної плати отриманої за сумісництвом (КУ «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань» ЗОР) – 649 грн.;

- педагогічної роботи з погодинною оплатою праці (Запорізький державний медичний університет) – 74 027 грн.

Очевидно, що за основним місцем роботи (Департамент охорони здоров’я ЗОДА) пані Клименко отримана меньше заробітної плати аніж поза межами  основної роботи. Та ще і влаштувалась на роботу до підвідомчої їй  комунальної установи. Що має ознаки вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів.

У зв’язку з чим постає кілька запитань:

1.Якщо в табелі обліку робочого часу  у Вікторії Іванівни стоять вісімки, то коли вона встигає працювати лікарем-терапевтом у двох лікувальних закладах (один з яких знаходиться у її віданні) і ще викладати в Медуніверситеті?

2.Чи не є конфліктом інтересів початок її роботи в підвідомчому лікувальному закладі, в якому вона не працювала до працевлаштування в ОДА? І чи не було використання службового становища для цього підвідомчого працевлаштування?

3. Чи варто вважати основним місцем роботи те, де отриманий доход більший? Якщо так, то тоді зрозумілим стає виплата матеріальної допомоги (2060 грн.)  Медуніверситетом пані Клименко.

4.Навіщо Запорізькій області такий директор ДОЗ ЗОДА, (який, судячи із річної заробітної плати в університеті в 2014 році,  65% робочого часу  і досі присвячує своїй попередній роботі)  на підвідомчу сферу якого найбільше нарікань, і за медичними установами і закладами якого тягнуться чи не найбільші корупційні скандали?

Але це не всі  нестиковки  в деклараціях.

При працевлаштуванні до ОДА, пані Клименко забула внести до декларації за 2014 рік  цінні папери ВАТ «Запоріжтрансформатор», придбані нею  27.05.2005 в кількості 315.

https://declarations.com.ua/declaration/vulyk_72_9

https://declarations.com.ua/declaration/nacp_3f5a9c26-2dca-4db9-ba90-5c77df1f62a7

А до декларації за 2015 рік свою доньку.

Але навіть при таких доходах  не зрозуміло як можна було зібрати 15 тис. доларів готівкою.

При цьому на сайті Департаменту майнові декларації  його керівництва і співробітників, як того вимагає антикорупційне законодавство і ЗУ «Про очищення влади»,  відсутні.

З огляду на вищезазначене не дивним буде, коли її дії будуть визнані порушенням правила на суміщення і сумісництво (ст.25 ЗУ Про запобігання корупції). Оскільки , не дивлячись на дозвіл держслужбовцям займатися викладацькою, науковою, творчою діяльністю, медичною практикою…, вирішальним може стати саме баланс сум і час, який пані Клименко витрачає на це сумісництво.

Під «інша оплачувана діяльність» варто розуміти будь-яку діяльність, спрямовану на отримання доходу і не пов’язану з виконанням особою своїх посадових обов’язків із виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Разом з тим така заборона не поширюється на викладацьку, наукову і творчу діяльності, медичну практику, інструкторську та суддівську практики із спорту.

За порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності статтею 172-4 КУпАП встановлено відповідальність у вигляді штрафу  (300-500 нмдг) та конфіскації отриманого доходу чи винагороди. 

Ми вже писали про відсутність системи запобігання корупції в апараті Запорізької ОДА. Керівник Департаменту охорони здоров’я ЗОДА всеціло наслідує керівництво апарату ОДА  в питаннях ігнорування антикорупційного законодавства.

Заява з проханням перевірити  декларацію Клименко Вікторії Іванівни і надати правову  оцінку її сумісництву і скласти протокол про адміністративне порушення за ст.172-4 КУпАП – направлено до НАЗК і до правоохоронних органів.

3_НАЗК_Клименко_сумісництво

Повідомлення про правопорушення пов’язане з корупцією направлено і на ім’я голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля.

3_ЗОДА_Клименко_сумісництво

Перевірка цієї інформації  вже проводиться правоохоронними органами.

 

Додатково: Клименко Вікторія Іванівна народилась 11. 07. 1973 в м. Донецьк.

Професор, доктор медичних наук (2009). Закінчила Запорізький медичний університет (1996), де відтоді й працювала до працевлаштування до Запорізької ОДА.

Від 2009 – зав.кафедри організації охорони здоров’я, соціальної медицини та лікарсько-трудової експертизи. Основний  напрям наукових  досліджень – система мед. допомоги хворим на кардіологічні захворювання зі стресовими станами.

На сайті Запорізької медичної університету до цього часу зазначається що пані Клименко займає посаду завідувача кафедри організації охорони здоров’я, соціальної медицини та лікарсько-трудової експертизи, а не просто викладає у вільний  від роботи час.

http://zsmu.edu.ua/p_271.html

 

Дослідження проведені в рамках проекту «Інтереси НЕ для преси», що  реалізується за підтримки Програми Розвитку ООН та  Міністерства  закордонних справ Данії в межах програми «Участь організацій громадянського суспільства у впровадженні нового законодавства, спрямованого на запобігання корупції».

http://1news.zp.ua/direktor-odnogo-iz-departamentov-zaporozhskoy-oga-uvernulas-ot-podozreniy-v-sovershenii-korruptsionnyih-pravonarusheniy/

Оставить комментарий

  

  

  


9 − шесть =

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>