Логин

Май 2012
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр   Июн »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

План ПВУ вже реалізується, але не у нас

Центральні органи виконавчої влади вже оприлюднюють інформацію про  реалізацію Плану ПВУ, а Запорізька область   не рушить з міста.

http://vidomosti-ua.com/economics/45191

17-18 квітня 2012 року Урядом України на Глобальній конференції країн-учасниць ініціативи Партнерство Відкритий Уряд було представлено Національний план дій України (прийнято без зауважень Керівним комітетом ініціативи). Його було підготовлено спільними зусиллями центральних органів влади та представників інститутів громадянського суспільства, об’єднаних у Громадське Партнерство на підтримку впровадження в Україні ініціативи «Відкритий Уряд». За основу фінального тексту було взято напрацювання Громадського Партнерства. Документ, що на 80% складається з пропозицій громадських експертів було представлено 30 березня 2012 року під час Національного круглого столу за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів від 5 квітня 2012 року №220. Національний план дій містить 30 чітких зобов’язань України в напрямку протидії корупції, забезпечення доступу громадян до публічної інформації, більш широкої участі громадськості у врядуванні, реформування системи надання адміністративних послуг та впровадження стандартів електронного врядування.

Безпосередньо відповідальними за впровадження OGP ініціативи в Україні з боку Уряду визначено першого віце-прем’єр-міністра Валерія Хорошковського та голову Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимира Семіноженка. До 1 червня 2012 року Кабінет Міністрів України має підготувати деталізовані Імплементаційний та інформаційно-комунікаційний плани на виконання Національного плану дій, а також запустити офіційний веб-сайт ініціативи.

Постійну допомогу Уряду України у впроваджені ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» надає Громадське Партнерство, що об’єднує понад 50 незалежних громадських організацій та експертів (роботу координує TORO Creative Union — Transparency International National Contact in Ukraine). Громадське Партнерство здійснює постійний контроль за станом справ у впровадженні ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд», у тому числі оприлюднюючи власну позицію та оцінки; здійснює експертний супровід ініціативи на центральному рівні та через мережу власних регіональних координаторів надає консультативний супровід локальним органам влади із впровадження OGP ініціативи.

Незважаючи на те, що Національний план дій України щодо OGP ініціативи було визнано одним з кращих серед 55 країн-учасниць глобальної ініціативи, його практичне втілення має цілий ряд загроз та викликів. До сьогодні координація державних інституцій у практичному виконанні Національного плану залишається вкрай низькою. Державне агентство з питань інновацій не має достатніх ресурсів для самостійного втілення всіх передбачених національним планом заходів та поки що не стало центром прийняття політичних рішень по OGP ініціативі. Локальні органи влади проявляють високий інтерес до теми OGP, але не мають достатніх знань та навичок для втілення власних ідей. Ризик втрати Україною прогресу у виконанні зобов’язань щодо OGP ініціативи в світлі парламентських виборів-2012 є вкрай високим.

А значить організації громадянського суспільства повинні взяти на себе функцію по спонуканню органів публічної влади України до максимально повного виконання вимог Національного плану дій щодо впровадження OGP ініціативи. Зробити це найпростіше через поширення на рівні регіонів кращих локальних практик втілення окремих компонентів Національного плану, а на рівні Уряду – забезпечення максимальної прозорості дій влади під час виконання плану дій.

Такий підхід повністю співпадає з розумінням Європейським союзом принципів участі громадськості у врядуванні та забезпечення ефективного діалогу публічної влади та громадянського суспільства в питаннях реформування країни.

За результатами Глобальної конференції 55 країн-учасниць ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» досвід України щодо організації діалогу з урядом із просування стандартів OGP ініціативи визнано одним з найбільш повчальних для всієї ініціативи. Окрім того, план дій України входить до 10 найбільш змістовно наповнених національних планів. Інноваційність проекту проявляється у поєднанні консалтингової та моніторингової функції громадського партнерства. З одного боку громадськість буде надавати всебічну експертну допомогу Уряду та локальним органам влади у належному впроваджені Національного плану дій. З іншого – розробить методологію та виконає незалежне оцінювання прогресу України у впровадженні OGP ініціативи. При цьому до процесу моніторингу Громадським партнерством  буде залучено як національні медіа, так і міжнародні спеціалізовані організації, що працюють у сфері протидії корупції, доступу до публічної  нформації взаємодії з громадськістю   та належного врядування.

На сьогодні влада демонструє бажання тільки до виконання вказівок зверху замість підтримки ініціатив і пропозицій громадськості з питань ПВУ.

Оставить комментарий

  

  

  


− три = 6

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>