Логин

Май 2012
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Апр   Июн »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

«Инициативы» власти -2 :Общественные слушания: мнение Киева и Запорожья расходятся

Як  зазначає   Український незалежний центр політичних досліджень :

Розвиток  місцевої демократії потребує нових механізмів

Про це було зазначено в ході засідання Робочої групи з питань місцевої демократії та самоорганізації громадськості, яке відбулося 21 травня 2012 року в Адміністрації Президента.

Як зазначив член Робочої групи, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба: «Закон України «Про місцеве самоврядування говорить», що порядок проведення громадських слухань, місцевих ініціатив, загальних зборів громадян визначається статутами територіальних громад. Але на сьогодні лише 20% територіальних громад мають ухвалені статути. Решта громад таких документів не мають, тому склалася ситуація, коли право є, а механізмів реалізації немає».

«Для того, щоб розв’язати дану колізію, потрібно внести зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і зобов’язати місцеві ради ухвалити статути територіальних громад», — зазначив експерт.

Важливо також внести зміни до Закону України «Про органи самоорганізації населення», де перебачити вдосконалення процедур проведення загальних зборів жителів територіальної громади та забезпечити діяльність таких об’єднань.

«Важливо ухвалити нову редакцію Закону України «Про органи самоорганізації населення», в якій спростити процедуру створення, розширити повноваження та права ОСН», — наголосив секретар робочої групи, директор Програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський.

За словами народного депутата, члена Комітету ВРУ з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Василя Демчишина: «Зараз у нас з’являється можливість та реальні інструменти для того, щоб доопрацювати всі законодавчі акти у сфері місцевого самоврядування, самоорганізації населення та розвитку місцевої демократії. Першим буде розглянуто законопроект «Про місцевий референдум».

За підсумками засідання Робочої групи було затверджено план подальшої діяльності Робочої групи та ухвалено рішення про розширення її персонального складу. Таким чином, загальний склад робочої групи збільшився до 25 осіб, з яких 11 є членами Координаційної ради, а решта 14 — залучені експерти, які спеціалізуються на питаннях місцевої демократії та самоорганізації населення.

Нагадаємо, що 21 травня відбулося перше засідання Робочої групи з питань місцевої рекомендації та самоорганізації населення Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України. Наступне засідання планується провести 26 червня 2012 року. Додаткову інформацію про План першочергових заходів Робочої групи з питань місцевої демократії та самоорганізації населення дивіться у прикріпленому файлі: План першочергових заходів Робочої групи

Але в Запорізькій обласній раді  так не вважають.

В лютому 2012 року пройшло підведення результатів громадського обговорення  підготовленного ЗОГО «Народний захист  Порядку проведення громадських слухань в містах Запорізької області. Його було підготовлено на базі кращих розробок фахівців і громадських експертів.

Намір Запорізької області першою в Україні вирішити це питання на регіональному рівні було визнано позитивною регіональною практикою і оприлюднено на весь світ Партнерством ПВУ.

Депутат обласної ради Сергій Грачов вніс в порядок денний чергової сесії обласної ради питання з затвердження цього Порядку.

Але на підставі юридичного висновку  відділу юридичного забезпечення діяльності ради, питання було знято з порядку денного

.Ответ облсовета-общественные слушания

Непогодження з цим  висновком виказала  Наталія  Заболотна

Ответ облсовету

Висновок не тільки не враховує Указ Президента № 212,

Указ о развитии гражданского общества

Первоочередные мероприятия Кордрады при Президенте по общ слуш

не тільки обгрунтування в необхідності прийняття цього документу органами місцевого врядування м.Запоріжжя,

Пояснительная записка Рекалова

але і спільні пропозиції до Плану ПВУ  Запорізької ОДА і громадськості Запорізької області

ПВУ совместные предложенияI

24 травня відбудеться засідання комісії  обласної ради, де з доповіддю виступатиме Наталія Заболотна. Чи прислухаються народні обранці до голосу народного, чи схочуть вони подивитися в майбутнє?

Одночасно  ЗОГО «Народний захист» направила лист до міськвиконкому з проханням  внести  до порядку денного  питання прийняття Порядку проведення громадських слухань в м.Запоріжжя, про  необхідність якого так багато говорилося в мєрії, але до цього часу міськрада мовчить, комісія з життєзабеспечення   теж. А мєрія, користуючись цим, будя-які заходи, що проводяться  в  місті (особливо з питань реформування ЖКГ) називає громадськими слуханнями.  Ось таке ставлення  міськради і міськвиконкому до  думки і ініціатив громадськості.

Ось такі чергові  «ініціативи» влади.

 

Оставить комментарий

  

  

  


два + 5 =

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>