Логин

Ноябрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт   Дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Розпочинаемо битву в суді за відкритість інформації комунальних установ, закладів та підприємств

3 листопада 2016 року  в Окружному адміністративному суді м.Києва відбудеться попереднє засідання у справі  ЗОГО «Народний Захист» проти ДФС України про визнання протиправними дій і зобов’язання вчинити дії.

Ми в судовому порядку вимагаємо від  Державної Фіскальної Служби України надати копію акту перевірки КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» і просимо визнати відмову  ДФС України  надати цю інформацію протиправними діями.

13 жовтня 2016 року суддєю Окружного адміністративного суду м.Києва Балась Т.П. відкрито відповідне провадження в адміністративній справі. Але цю Ухвали нам надіслали  тільки  31 жовтня. Виставивши при цьому до нас 5 вимог.

Однією з яких є надати»письмові пояснення з приводу обставин, що обумовили звернення позивача до ДФС із запитом від 24.05.2016.»

viber-image

 

 

 

 

 

 

 

Варто зазначити що відповідно до ст.19 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» запитувач не повинен пояснювати навіщо йому запитувана інформація і як він її збирається використовувати. Інформація відкрита. А запитувана інформація відноситься до категорії інформації про використання бюджетних коштів та  управління комунальною власністю, яка, згідно закону, є апріорі відкритою. Це пряма норма закону. Тому на старті  така вимога судді здається дивною.

А справа обіцяє бути цікавою. Бо в суді розпочинається битва за відкритість інформації стосовно  відкритості інформації про кошти і майно об’єктів  комунальної власності, тобто майна громади, яке на сьогодні  переважно є закритою.

До цього суду ми йшли біля 2-х років, використавши всі законні механізми отримати інформацію на місці, а також  притягнути таких горе-керівників комунальних установ, підприємств та закладів до дисциплінарної відповідальності. Керівництво Запорізької обласної ради в особі пана Марченко відмовило нам в цій законній вимозі. Але Офіс Омбудсмана погодився з нашими доводами і відкрив провадження щодо головного лікаря КУ «ЗОІКЛ» Володимира Шинкаренко і викликав його до  Києва для  складання адміністартивного протоколу про адмін.порушення. Ми повідомилапана Марченко про цей виклик і просили забезпечити його явку. Але пан Шинкаренко не приїхав таки , надавши потім документи від Департамента охорони здоров’я про поважну причину   своєї відсутності.

Після цього було ще три провадження   Офіса Омбудсмана у відношенні пана Шинкаренко, кожне з яких адмінка або дисциплінарка, а це догана. Тобто 4 догани не винесені керівнику  комунальної установи. Хоча двух достатньо для звільнення. Але забезпечення відкритості інформації щодо використання коштів обласного бюджету і розпорядження комунальною власністюпоки що не в приорітеті у обласної влади.

Тому ми  направили запит з проханням надати нам копію акту перевірки цієї комунальної установи до ДФІ в Запорізькій області. Але відповідь-відмову нам надала ДВС України. Закономірно виникає запитання на якій підставі нам відповідає розпорядник публічної інформації, до якого ми не зверталися. А той, до якого зверталися, взагалі не надає відповідь?

Хто в Києві покриває канали виводу бюджетних коштів в Запорізькій області і  відкрито приховує апріорі відкриту  інформацію?

Інтереси ЗОГО «Народний Захист» в суді представляє колега Наталії Заболотної по мережі захисників права на доступ до публічної інформації Олег Кошарський за підтримки Фонду захисту права на доступ до інформації та ЦЕДЕМ.

Детальніше про передумови звернення тут:

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2016/10/zogo-narodnij-zaxist-podaye-do-sudu-na-dfi-ukra%D1%97ni/

Випробувавши всі законні механізми спонукання розпорядників надавати інформацію і створювати режим відкритості інформації, наслухавшись по повній безглуздик відмазок і відмовок,  ми переходимо до механізму вирішення питань в суді.

Оставить комментарий

  

  

  


семь − = 2

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>