Логин

Ноябрь 2016
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт   Дек »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Наш позов до ДФС України будуть розглядати колегіально

Сьогодні  в Окружному Адміністративному суді м.Києва відбулося попереднє засідання  за розглядом позову ЗОГО «Народний Захист» до ДФС України за неправомірну відмову у наданні  апріорі відкритої публічної інформації. А саме, копії акту перевірки КУ Запорізька обласна  лікарня ЗОР.

Нам дуже цікаво подивитися чи побачили фахові  перевіряльники те, що побачили громадські експерти  під час перевірки  лікарні у складі комісії ЗОР. А також цікаво знайти там привід для закриття карної справи проти лікарні за ст.191 КК, яку було відкрито за ініціативи громадськості.

Перше засідання призначено на 23.11.2016 року. Розгляд справи буде проводитись колегіально.

Сьогодні  нас підтримало ТІ Україна, яке взяло на контроль перебіг цієї справи.

«Transparency International Ukraine

9 год. · 

ТІ Україна підтримує голову Правління Запорізької обласної громадської організації «Народний Захист» Наталію Заболотну.
Вона проводить активну антикорупційну діяльність у Запорізькій області.

Сьогодні відбулося перше засідання суду за позовом «Народного Захисту» до Держфінінспекції України, яка неправомірно закрила інформацію про перевірку Запорізької обласної інфекційної лікарні. Комунальну установу перевіряли за ініціативи «Народного Захисту».

Відомо, що перевірка лікарні виявила порушення у використанні нею бюджетних коштів. Проти медустанови за заявою громадських діячів було відкрито кримінальне провадження за ст.191 КК України. Справа на сьогодні закрита, хоча громадськість неодноразово домагалася від прокуратури її поновлення.

Протягом майже двох років «Народний Захист» проводить послідовну роботу у напрямку відкритості використання бюджетних коштів та інформації про використання комунальної власності в області. Організація викриває схеми виводу бюджетних коштів медичного призначення з обласного бюджету.

Регіональні громадські експерти неодноразово зазначали не тільки низький рівень відкритості інформації про використання бюджетних коштів, особливо комунальними установами, але і повідомляли про тиск через здійснення своєї професійної діяльності.

Ця справа проти Держфінінспецію має стратегічне значення для запобігання корупції!

Тому ТІ Україна буде тримати на контролі справу, яку ініціювала Наталія Заболотна. Ми готові всіляко підтримувати людей, які вносять вагомий вклад у розвиток відкритості органів публічної влади, впровадження стандартів доброчесності та розбудови демократичного суспільства.»

 

Нагадуємо, за висновком перевірки Наталії Заболотної  та Олени Плечун було розпочато кримінальне розслідування  діяльності лікарні. Але, провисівши фактовим, ця справа неодноразово закривалася і до повідомлення про підозру головному лікарю Володимиру Шинкаренко так і не дійшло.

У відповідь на це, на Голову Правління ЗОГО «Народний Захист» та членів її сім’ї   здійснювався постійний тиск.

Але роботу із встановлення режиму відкритості інформації про використання бюджетних коштів об’єктами комунальної власності  і розпорядження комунальною власністю буде продовжено.

Наразі робота вже перекинулась у судову залу.

Більше про передумову судового звернення тут:

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2016/10/zogo-narodnij-zaxist-podaye-do-sudu-na-dfi-ukra%D1%97ni/

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2016/11/rozpochinaemo-bitvu-v-sudi-za-vidkritist-informaci%D1%97-komunalnix-ustanov-zakladiv-ta-pidpriyemstv/

ЗОГО «Народний Захист» вдячні за пітримку цієї справи в суді  ЦЕДЕМу та Фонду захисту права на доступ до інформації.

Оставить комментарий

  

  

  


девять × = 45

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>