Логин

Март 2013
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Янв   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Дистанційне подання звітності з РРО

 Нещодавно пройшла  прес-конференція з першим заступником начальника ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя О.О. Андріюк  на тему:

«Дистанційне подання звітності з РРО»

 

1. Скажіть, будь ласка,  запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі  спростить ведення бізнесу для суб‘єктів господарювання?

Я вважаю що так. Адже, впровадження електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій має на меті не тільки спростити процес подання звітності, але і позбавити підприємців необхідності купувати і зберігати протягом 3-х років паперову контрольну стрічку. Також нововведення дозволить звести нанівець розбіжності між первинною документацією і даними поданої звітності.

Нагадаю, що з 1 січня 2013 року суб’єкти господарювання повинні в обов’язковому порядку подавати в податкову службу інформацію про обсяг розрахункових операцій, проведених у готівковій або безготівковій формі, за дротовими або бездротовими каналами зв’язку. Для цього вводиться так звана «електронна стрічка» — електронна звітність за допомогою касової техніки. Завдяки їй передача звітності буде відбуватися в автоматичному режимі.

Електронна контрольна стрічка реєстраторів розрахункових операцій (РРО, касові апарати) є електронною копією розрахункових документів, вона зберігається в пам’яті касового апарата або модему, приєднаного до нього. Один раз на добу дані електронної стрічки будуть передаватися на загальний сервер обробки даних у ДПС України.

 

2. Чи надасть податкова час на адаптацію нововведення?

Дякую за запитання, адже незважаючи на те, що вимога використовувати електронну касову стрічку вводиться з 1 січня 2013 року, законодавці передбачили щоб цей процес був не такий болючий: підприємцям надано півроку на адаптацію нововведення. До середини 2013 року штрафів і санкцій за помилки при впровадженні нової технології не буде.

 

3. Чи обов‘язково потрібно купувати новий касовий апарат?

Суб‘єкти господарювання можуть подавати звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.

 

4.Чи буде встановлюватись обладнання, яке захищатиме від втручань дані суб‘єктів господарювання, які передаватимуться до податкової служби?

Доступ до наданої податковим органам інформації є мінімальним. Реєстратори розрахункових операцій повинні, згідно з вимогами, бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів (НСМЕП) – спеціалізованим пристроєм у вигляді картки або плати, який захищає дані від втручань.

 

5. Скажіть будь ласка, хто буде обслуговувати систему зберігання та збору даних і чи потрібно користувачам касової техніки додаткові навички для користування?

Обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений Нацбанком України інформаційний еквайрер – організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування. На сьогодні один з операторів мобільного зв‘язку розробив спеціальну сім-карту «РРО-звіт» для передачі даних. Послуги інформаційних еквайрерів надаються виробникам касової техніки і Центрам сервісного обслуговування (ЦСО). Підключення РРО суб’єктів господарювання та їх первинну реєстрацію в Системі проводять ЦСО. Тому ці процедури не є обтяжливими і не вимагають додаткових зусиль та навичок від користувачів касової техніки. Крім того Державний реєстр РРО щотижнево оновлюється новими зразками техніки.

 

6. Чи збільшиться обсяг звітності з впровадженням РРО з контрольною стрічкою в електронній формі?

Додаткових обов’язків для суб’єктів господарювання не передбачається, зміниться лише порядок подання звітності. Так, замість звітності на паперових носіях 1 раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяцем, передбачено її подання в електронному вигляді по дротових або бездротових каналах зв’язку.

 

7. Скажіть, будь ласка, якщо у платників виникають проблемні питання, непорозуміння з податківцями або різне тлумачення норм податкового законодавства, куди звернутися платникам, як захистити свої права?

Міністерство доходів та зборів України запровадило новий сервіс – «Пульс», який прийматиме звернення від клієнтів податкової та митної служб. Цей сервіс розрахований на протидію корупції у відомствах, а також на ліквідацію перешкод, які заважають здійснювати підприємницьку діяльність, усунення труднощів у спілкуванні з посадовими особами.

«Пульс» – це «гаряча телефонна лінія», що працює за принципом зворотного зв’язку. Оператори не тільки приймуть звернення, але і повідомлять про результати перевірки та вжиті заходи.

Вже понад рік всеукраїнська «гаряча лінія» зарекомендувала себе не тільки як ефективний сервіс, а й як повноцінний консультаційний центр, а відтепер не тільки з податкових, а й з митних питань.

Оновлений «Пульс» надає представникам бізнесу, зокрема, суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників податкової та митної служби та оперативно розв’язати суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.

Номер цілодобової телефонної лінії оновленого сервісу «Пульс»: (044) 284-00-07.

 

                                                                     Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

                                                                      ДПІ в Орджонікідзевському районі

                                                                      м. Запоріжжя

Оставить комментарий

  

  

  


− шесть = 3

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>