Логин

Декабрь 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Ноя   Янв »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Члени територіальних громад безправні перед узрпацією влади депутатами

ГО «Народний Захист» на протязі останніх 4 років в поточному режимі моніторить проекти обласних Програм і рішень. За нашими зауваженнями і пропозиціями тільки в 2017 було збережено більше 300 млн. грн. обласного бюджету. Депутати не затверджували звіти і навіть Програму соц-економ розвитку. Досліджувались «депутатські фонди» і аналізувалась ефективність Програм.
За нашою методологією на сьогодні юридичній відділ системно готує зауваження на проекти рішень і Програм, створюючи всі умови для ефективного розподілу коштів обласного бюджету депутатами Запорізької обласної ради.

Але, коли у дію вступають чиїсь приватні інтереси, то кулуарні домовленості беруть верх над найякіснішими висновками і пропозиціями.

У своїх намаганнях «протягти» кулуарні рішення, голова обласної ради створює умови для неоприлюднення за 20 днів до сесії (ст.15 ЗУ Про доступ до публічної інформації), внесення до Розпорядження про скликання сесії 60% проектів рішень з внесенням ще 40% з голоса в сесійній залі. Проведення позачергових засідань. Останням часом втаємничими вже доходили до сесії близько 60% проектів рішень.

Все це, на додачу до безіндикаторних, необгрунтованих, з суперечливим и заходами проектів Програм підняли рівень неефективності до небачених висот.

На початку 2019 року віртуозність дійшла до застосування кількох механізмів приховування інформації одночасно.

У відповідь на це 09.04.2019 Голова Правління ГО «Народний Захист» Наталія Заболотна подала позов до суду про скасування 5 рішень обласної ради, які містили в собі кілька порушень процедури, в т.ч. і порушення строку на оприлюднення проектів рішень, і наявність зауважень апарату обласної ради чи профільних комісій. Що не завадили голові облради Григорію Самардаку внсети ці питання до порядку денного 28 сесії (14 березня 2019 року), проведено яку було на вимогу голови ЗОДА Костянтина Бриля, в позачерговому режимі. Без дотримання відповідних вимог до розгляду питань порядку денного, які було прийнято без розгляду, без позитивних висновків бюджетної комісії облради.
Оприлюднення проектів рішень 28 позачерговій сесії

Більш того, внесення змін до бюджету було проведено без дотримання обов’язкової вимоги ст.78 БК про перевиконаня мінімум у 5%, без надання обов’язкових додатків, що підтверджують рівень виконання бюджету. І навіть без розгляду звіту про виконання обласного бюджету в 2018 році.
Відповідь на запит ЗОР

Ось так, в 4 руки Костянтин Бриль і Григорій Самардак за мовчазної згоди депутатів, які проігнорували зазначені в запереченях тези про заборону фінансування окремих заходів коштом обласного бюджету, всупереч закону, направили 25 925,6 тис.грн. на:
Рішення№18- «Про внесення змін та доповнень до обласної Програми профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Запорізькій області, розвитку матеріально-технічної бази Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, прокуратури Запорізької області, Військової прокуратури Запорізького гарнізону Південного регіону України, Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, Головного управління ДФС в Запорізькій області, Управління патрульної поліції у м. Запоріжжя Департаменту патрульної поліції на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням Запорізької обласної ради від 06.04.2017 № 56».

Рішення№19- «Про внесення змін до Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Запорізькій області на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням Запорізької обласної ради від 08.06.2017 № 84» (зі змінами).

Рішення№28- «Про внесення змін до Програми матеріально-технічної підтримки діяльності органів виконавчої влади в Запорізькій області на 2017-2019 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06.04.2017 № 63, зі змінами» (питання №28 порядку денного сесії).

Рішення№40- «Про затвердження Програми розвитку міжнародного співробітництва, євроінтеграційних процесів та формування позитивного іміджу Запорізької області на 2019-2021 роки» (питання №40 порядку денного сесії).

Рішення№46- «Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 20.12.2018 № 63 «Про обласний бюджет на 2019 рік» (зі змінами та доповненнями)» ( питання №46 порядку денного сесії).
Відповідь ОДА- сума перерозподілу

уточнена позовна заява — копия

У забезпеченні позову(Справа № 280/1345/19) суддя Запорізького окружного адміністративного суду Стрельнікова Н.В. відмовила, забезпечивши безперебійне витрачання коштів обласного бюджету.

Не зайвим буде сказати, що ця сама суддя своїм рішенням визнала законним неподання Костянтином Брильом декларації за 2015 рік, за що в т.ч. його справу (розслідування НАБУ) розглядає Антикорупційний суд.

Ця ж суддя впродовж всього судового розгляду дозволяла викликаючи себе вести представникам облради і ОДА, надавати ними суду необгрунтовані аргументи і недостовірні докази. Перебиваючи позивача, яка постійно ловила їх на брехні.

Присутні на останніх засіданнях представники громадськості були обурені зневагою і образами, які сипались в залі суду на Позивача.

Як і намаганням облради і ОДА ще на попередньому засідання закрити провадження через визнання Наталії заболотної неналежним позивачем.
Виявляється законодавчо не визначено порушенням прав членів територіальної громади незаконного і неефективного використання їх спільного бюджету.

Що тільки не наговорили ці юристи орагнів влади в суді. І що депутати не мають читати проекти рішень. ОДА пише, а роль депуьатів лише голосувати за це.

Що жодні комісі депутатські не важливі при розгляді бюджетних питань. Натомість БК відводить їм провідну роль, прописуючи алгоритм розгляду проектів рішень.

І що громадськість ніхто. І що не варто вказувати владі що їй робити.

І що голови фракцій з трибуна на початку сесії не озвучують офіційну позицію фракції, а висловлюють свою суб’єктивну думку.

Наталія Заболотна, доводячі безпідставність і необгрунтованість терміновості розгляду оспорюваних питань, доводила і порушення свого права на доступ до публічної інформації.

Що в повній мірі залишилось поза увагою судді при винесенні відмови у задоволенні позову. Яку Наталія Заболотна і досі не отримала. Судом постійно в судовому реєстрі приховувалась інформація про засідання, ставлячи на цей час інші справи. Рішення суду було розміщено лише після оскарження неоприлюднення Наталією Заболотною.
Рішення Стрельнікової

Рішення Стрельнікової

На сьогодні Наталія Заболотна подала апеляційну скаргу, розгляд якої призначено на 5 березня 2020.

Судова практика показує що члени територіальної громади не можуть в законному порядку домогтися законного використання місцевого бюджету, що наповнюється їх податками і має слугувати на благо громади.

18a14b4cd3ecddac2f7ce9b0573d19c6.0

Оставить комментарий

  

  

  


пять − = 2

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>