Логин

Ноябрь 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Окт   Дек »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Лист на підтримку правозахисника направлено до ООН

У важкі часи громадськість гуртується проти порушень прав, утисків і нападів.
Так сталося і у випадку спроби дискредитації нашої організації і Голови Правління ГО «Народний Захист» Наталії Заболотної з боку голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля.

Після оприлюднення копій його звернень до наших партнерів та Міжнародних інституцій з метою зупинки нашої співпраці, від імені органу державної влади з викладенням в т.ч. суб’єктивних оціночних суджень, найкращі юристи правозахисники, в т.ч. УГСПЛ кваліфікували в його діях ознаки порушення ст.19 Конституції і перевищення повноважень.

Тому наші колеги — правозахисні громадські об’єднання (регіональні, Всеукраїнські, Міжнародні) і активісти з 2/3 частини України підписали і направили на ім’я Президента України (як Гаранта Конституці) і до ООН звернення на підтримку Наталії Заболотної та ГО «Народний Захист».

Ми безмірно вдячні за підтримку нашим колегам, за те, що ви стоїте пліч-о-пліч з нами, що нам є на кого спертись в скрутну хвилину, якими щедро нагородила нас з вами доля. Пишаємось що в такі важкі для України часи нам випало спільно працювати і змінювати країну на краще.

Президенту України
Порошенко П.О.

Спеціальному доповідачу по ситуації
з захисниками прав людини в ООН

Шановний Петро Олексійович!
Шановний Спеціальний доповідач по ситуації з захисниками прав людини!

Цим листом ми, представники всеукраїнських та регіональних громадських організацій хочемо висловити своє серйозне занепокоєння ситуацією із тиском на правозахисників в Україні та повідомити про факти протиправного перешкоджання діяльності громадських активістів.
Правозахисники та громадські активісти, особливо ті з них, які працюють в регіонах України є особливо вразливими до тиску з боку місцевих органів влади. Так, у Запорізькій області представники органів державної влади чинять протиправне перешкоджання діяльності голови громадської організації «Народний Захист» Заболотної Наталії. Пані Заболотна є активною захисницею права на доступ до інформації та права на свободу вираження, передбаченого статтею 10 Європейської Конвенції з прав людини. Так як правозахисники відіграють важливу роль у розвитку демократичного суспільства, втручання в їх мирну та законну діяльність є неприпустимим.
Наталія Заболотна є викривачем корупції, фахівцем з доступу до публічної інформації, розвитку громадянського суспільства, механізмів демократії участі, питань запобігання корупції, ефективного використання бюджетних коштів. З 2010 року проводить освітню, просвітницьку, консалтингову, моніторингову та адвокасі діяльність з означених вище питань. В 2016 році визнана антикорупціонером року в номінації «супротивник системи» за версією Трансперенсі Інтернешнл України та ГО «Родин Героїв Небесної Сотні». Про неї DW знімає сюжети в рубриці «Локальний Герой». Вона очолювала Громадську Раду при Запорізькій ОДА, відзначена Грамотами і Подяками облдержадміністрації. Має бездоганну репутацію. За результатами її досліджень і розслідувань НАЗК провело повну перевірку декларації пана Бриля, виявивши там серйозні невідповідності, розслідуванням яких зараз займається НАБУ.
У з в’язку з її активною громадянською позицією, голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль вчиняє протиправні дії, які перешкоджають мирній та законній правозахисній діяльності. Так, 13.03.2018 року на ім’я Уповноваженого з прав людини ВР України від імені Запорізької обласної державної адміністрації було направлено лист вих.№08-44/0892 щодо «поведінки голови громадської організації «Народний Захист» Заболотної Н.» з вимогою припинити співпрацю з нею. Представник Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Віктор Барвіцький листом №11-1057/845-18-107 від 08.05.2018 повідомив у відповідь, що «Секретаріатом Уповноваженого з прав людини враховано повідомлену Вами інформацію та буде вжити відповідних заходів з метою уникнення в майбутньому подальшої співпраці з головою громадської організації «Народний Захист» Заболотною Н. у разі організації заходів».
Нещодавно нам стало відомо що впродовж 2017-2018 років пан Бриль аналогічні листи надсилав на адреси партнерів і донорів ГО «Народний Захист» з метою припинення фінансової та організаційної підтримки правозахисної громадської організації «Народний Захист» і Наталії Заболотної зокрема.
Так, 13.03.2018 вих.№ 08-44/0890 за його підписом як голови Запорізької ОДА направлено на адресу Директора Центру демократії та верховенства права Тараса Шевченко. 20.07.2018 вих.№08-33/2025 – на ім’я Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Данії в Україні п.Рубену Медсену. 20.07.2018 вих.№08-33/2026 на адресу Координатора Програми розвитку ООН в Україна п.Нілу Вокеру тощо. В усіх листах надається недостовірна інформація про ніби то антиукраїнську і деструктивну діяльність Наталії Заболотної, на підтвердження чого надаються вибіркові критичні коментарі пані Заболотної з мережі Фейсбук, що стосується переважно Костянтина Бриля.
Законна діяльність жодного громадського діяча, правозахисник і жодної громадської організації в Україні не може бути протиправно обмежно.
З грубим ігноруванням вимог національного і міжнародного законодавства, етики державного службовця, паном Брильом із неправомірним використанням влади, було здійснено дії, що мають ознаки порушення права на свободу висловлення і об’єднання (ст.ст. 10,11 Конвенції), втручання в діяльність громадських організацій, перешкоджання правозахисній діяльності із помсти за неї.
Просимо Вас прийняти цю інформацію до відому і вчинити дії згідно Ваших повноважень для захисту та відновлення громадянських прав правозахисника Наталії Заболотної та ГО «Народний Захист», а також для припинення тиску на громадських антикорупціонерів-викривачів та правозахисників, і відновлення свободи висловлення та об’єднання в Україні.

Детально тут: https://docs.google.com/document/d/145jJmSF4MQLbK6AbCRzSssgdmttWCYObEuGdWkdlxYM/edit?usp=sharing

http://xn—80ane0bfp.zp.ua/2018/10/tisk-na-pravozaxisnika/

23.11.2018

Оставить комментарий

  

  

  


6 × семь =

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>