Логин

Апрель 2012
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар   Май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
180х68 YOUCONTROL
transparency_ua-01
ЦЕДЕМ
47887_original
banner_PRAVO-Z_180x68
banner_ZMINA_180x68
banner_UNCPD_180x68
banner_GURT_180x68
banner_GROM-PROS_180x68

Наша кнопка

Разместите нашу кнопку
у себя на сайте

Народная защита
Размер кнопки - 180x68px

код кнопки:
<a href="http://захист.zp.ua" > title="Народная защита" target="_blank"> <img src= "http://xn--80ane0bfp.zp.ua/wp-content/uploads/2012/03/nz-banner_180x68.gif" /></a>

Написання Плану ПВУ — це тільки початок. На черзі — його реалізація.

16 квітня 5 представників громадянського суспільства України та нашого посольства в Бразилії обговорювали формат своїх виступів на глобальній конференції по Відкритому Уряду. У очільника урядової делегації часу на зустірч не знайшлося.

18 квітня 2012 року представники Української делегації закінчили представлення в Бразилії українського плану із впровадження ініціативи Відкритий Уряд. Робили це разом з молдавськими колегами. Розмова вийшла непростою але відвертою та з бажанням реально розібратися, що ж робити далі. Зійшлися на тому, що м’яч зараз на стороні Уряду. Проте громадянське суспільство збить все, аби гарний документ дав не менш гарні результати. До речі цю тему готовий підтримати Світовий Банк. Звісно, якщо уряд звернеться із відповідним запитом. Окремо громадськість хоче  подякувати українському  посольству в Бразилії та заступнику міністра юстиції Дмитру Вороні. Колеги показали, що можуть працювати з критикою та готові до реальних кроків. Подивимося, що буде далі.

Одразу ж, в колі 12 національних представництв Transparency International обговорюється  як запровадити моніторинг впровадження національних планів ініціативи Відкритий Уряд. Думки розділилися — чи це має бути набір національних моніторингів, а чи  глобальний моніторинг. Викликів в обох випадків вистачає. Але точно домовилися ділитися досвідом та інформацією.

Громадськість і Уряд (80/20) гарно попрацювали над написанням  плану по впровадженню Відкритого Уряду . По 10 ключових напрямах, визначених Керівним Комітетом ініціативи Партнерство Відкритий Уряд Україна має дві згадки. Це ДУЖЕ добре. Тепер би не підвести світ із впровадженням

http://www.opengovpartnership.org/news/revealed-top-ten-commitments-open-government-representatives-73-countries-gather-brasilia

Наразі, у відкритому доступі є тільки англійська версія Українського Плану ПВУ.

План дій України із впровадження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд» висить англійською на сайті глобальної ініціативи. А тепер, увага, завдання не для слабконервних — спробуйте знайти українську  версію цього плану десь в Україні

http://www.opengovpartnership.org/countries/ukraine

У нас не вийшло.

В той час, коли Українська делегація представляє  міжнародному Керівному Комітету свій план  Відкритого Уряду, в Запорізькій області влада вважає,  що тема Відкритого Уряду вже вичерпана і не актальна. Тому владою скасовуються заходи громадськості з обговорення і спільного планування реалізації українського Плану ПВУ на регіональному рівні. Всі заходи, анонсовані регіональним координатором  по Запорізькій області Громадського Партнерства на підтримку Ініціативи ПВУ  Наталією Заболотною під час національного «круглого столу» з обговорення плану ПВУ в клубі КМУ 30 березня 2012 року( і які мають стати частиною доручення КМУ про першочергові заходи з реалізації Плану ПВУ), без попередження були скасовані владою.

Подивитися виступ можна тут: http://nc.gov.ua/onlayn_video.php

На цей час скасовано «круглий стіл, організований  Регіональним координатром Громадського Патнерства і Громадською Радою при ЗОДА; припинені  перемови з розробки інформаційної кампанії з висвітлення Ініціативи Відкритого Уряду, розробки першочергових заходів з реалізації Плану на регіональному рівні, визначення відповідального від  Запорізької влади за реалізацію плану в Запорізькій області. В черговий раз ініціативи громадськості будуть донесені до громадян в якості ініціатив влади, що виконуються за дорученням. Громадськість при цьому, як і раніше,  турбує тільки   підвищення якості життя громадян і реальна реалізація плану.

Ось окремі тези урядовців, які регіональний координатор Громадського партнерства не має змоги  широко  довести до відома запорізької громадськості:

«Документ є продуктом спільної роботи уряду й громадських організацій. Це була абсолютно відкрита, чесна робота. Україна взяла на себе зобов’язання внести суттєвий вклад у становлення нової культури діалогу влади й громадськості, як у нашій країні, так і у світі.»
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що діяльність влади в Україні буде максимально  відкритою.
При цьому Прем’єр-міністр підкреслив, що для ще більшої відкритості влади будуть внесені відповідні зміни до законодавства. За його словами, також надзвичайно важливо змінити підходи в управлінській роботі, спосіб мислення.
«Аналізуючи результати підготовки Національного плану дій, я можу сказати, що перший і найголовніший тест на відкритість ми уже пройшли. Документ, який ми сьогодні обговорюємо, є результатом спільних зусиль Уряду і громадських організацій» — наголосив Микола Азаров.
Прем’єр-міністр України  закликав громадські організації ретельно проаналізувати роботу Уряду щодо скорочення кількості адміністративних послуг.
«Ця робота проводиться не тому, що ми хочемо менше працювати, а тому, що багато адміністративних послуг були абсолютно непотрібними. І ось тут ми досить серйозно попрацювали по їх скороченню та впорядкування оплати цих послуг», — підкреслив Микола Азаров.
«Хочу попередити чиновників, які розраховують і далі обмежитися встановленням формального взаємозв’язку із громадськістю й імітувати  наявність  діалогу», — додав він.

 

Складається враження, що Запорізька влада не має наміру надалі підтримувати ініціативи, плани  і пропозиції Громадського Партнерства і не підтримує  ініціативу Президента України  по Відкритому Уряду, а очікує тільки доручень і листів від Кабінету Міністрів. При цьому, навіть знати не хоче про вимоги Прем’єр-Міністра щодо розвитку громадянського супільства і співпраці з громадськістю. Маємо надію що це  непорозуміння найближчим часом буде виправлене і громадяни Запорізької області матимуть змогу отримати  реальне покращення  життя внаслідок реалізації Україною Плану ПВУ.

Оставить комментарий

  

  

  


5 − = ноль

Вы можете использовать эти HTML-тэги

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>